Elektrische fiets scoren op AliExpress: dit zijn je 5 beste opties

De elektrische fiets is een steeds meer gezien vervoermiddel op straat. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Bekende fietsfabrikanten kunnen daarom niet meer zonder een ruim aanbod aan e-bikes in hun collectie. Daarnaast komen er steeds meer onbekende gespecialiseerde merken bij met hun elektrische fietsen. Het zal je niet verbazen dat ook de Chinese webshop AliExpress vol staat met e-bikes.

Een elektrische fiets kopen op AliExpress is niet altijd een goed idee. Zo is het lastig te bepalen wat de kwaliteit van een e-bike op AliExpress is, hoe betrouwbaar de verkoper is, en hoe makkelijk hij te repareren is. Wil je deze risico’s wel lopen in ruil voor een scherpe prijs? Check dan hieronder vijf opties die we op de Chinese website tegenkwamen.

Qicycle elektrische fiets

Toen we deze elektrische fiets spotten dachten we eerst dat het een elektrische vouwfiets was. Dat is niet het geval. De fiets heeft gewoon een frame dat is geïnspireerd op de vouwfiets. Een beetje vreemd, maar wie daar van houdt heeft aan deze elektrische fiets misschien wel een goede. De compacte e-bike heeft een ingebouwd display in het stuur, een 5.2Ah lithium accu en een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Daarnaast kun je hem koppelen aan de Xiaomi Mijia-app.

elektrische fiets AliExpress1
Elektrische fiets van AliExpress (Afbeelding: AliExpress)

Prijs vanaf 728,24 euro

Elektrische mountainbike

Deze elektrische mountainbike is net als dit bovenstaande exemplaar een opvallende verschijning. Net als de overige drie e-bikes in dit lijstje trouwens. De e-bike heeft een aluminium frame en 26-inch wielen. Dankzij de 13Ah accu en 350 Watt motor heeft deze elektrische fiets een actieradius van 90 kilometer en laadt zich in 4 uur weer op.

elektrische mountainbike AliExpress
Elektrische mountainbike van AliExpress (Afbeelding: AliExpress)

Prijs vanaf 409,53 euro

Akez elektrische fiets voor op het strand en in de sneeuw

Ook dit is een elektrische mountainbike waarmee je goed door de bossen en duinen kunt fietsen. De Akez elektrische fiets heeft een aluminium frame, een 350 Watt borstelloze motor, en een 36V 10AH accu die half in het frame is verwerkt. Dat maakt deze fiets in ieder geval een van de subtielere modellen uit dit rijtje.

elektrische fiets Akez AliExpress
Elektrische mountainbike (Afbeelding: AliExpress)

Prijs vanaf 536,97 euro

AliExpress elektrische vouwfiets

Op AliExpress staan ook veel elektrische vouwfietsen. De een ziet er nog ingewikkelder uit dan de ander. Dit exemplaar, de Fiido D3, is er daar een van. Deze vouwfiets weegt 17,5 kilo. Dat is niet heel licht voor een vouwfiets die je vaak zal tillen, maar dat kan ook haast niet voor deze prijs. De elektrische fiets heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur, een 36V accu en een 250 Watt motor. Dat maakt hem vrijwel net zo krachtig als de elektrische mountainbikes in dit rijtje. Wie had dat gedacht?

elektrische vouwfiets AliExpress
Elektrische vouwfiets (Afbeelding: AliExpress)

Prijs vanaf 446,06 euro

E-bike Munro 2.0

De laatste e-bike uit dit rijtje is dit exemplaar dat er meer uitziet als een motor dan als een (elektrische) fiets. Wie op deze elektrische fiets rondrijdt krijgt vast aardig wat bekijks. De fiets heeft een 350W motor en behaalt een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Dit is eigenlijk vrij standaard voor een elektrische fiets. Naast het opvallende design is er dus maar weinig opvallend aan dit beestje. Wie benieuwd is naar hoe hij rijdt kan de fiets voor een paar duizend euro scoren op AliExpress. Juist, dat is een haast on-Ali-achtige prijs…

elektrische fiets Munro AliExpress
Elektrische fiets Munro (Bron: AliExpress)

Prijs vanaf 6007,07 euro

Reageer op artikel:
Elektrische fiets scoren op AliExpress: dit zijn je 5 beste opties
Sluiten