Elektrische fiets als ambulance: razendsnel, compact en uiterst behendig

Wunderman Thompson Paris, een consultancy- en technologie bedrijf, heeft in samenwerking met een Ecox, een Franse fabrikant van elektrische fietsen, een hele bijzondere e-bike ontwikkelt. Deze elektrische fiets is niet bedoeld voor het grote publiek maar juist om een klein publiek groots te helpen. Het is namelijk een ambulance op twee (elektrische) wielen.

De elektrische fiets, genaamd ‘Emergency Bike’ is speciaal ontworpen om in drukke steden het verkeer snel te kunnen doorkruisen. In een stad als Parijs is enorme verkeersdrukte dagelijkse koek en is een fietsambulance als deze dus de uitkomst.

Met de elektrische fiets op pad om het te winnen van verkeersdrukte

Wie wel eens door een drukke wereldstad heeft gereden stond daar ongetwijfeld ook tientallen minuten vast in het verkeer. Dat is niet echt lekker wanneer je er net een lange werkdag op hebt zitten, maar het is al helemaal niet lekker als je een ambulance bestuurt en zo snel mogelijk op locatie moet zijn.

Wunderman Thompson en Ecox ontwikkelden daarom deze Emergency Bike die zo tussen het drukke verkeer door zoeft. Daarnaast is het een stuk makkelijker om een parkeerplek te vinden voor een kleine elektrische fiets als deze dan het vinden van een parkeerplek voor een complete ambulance. Dankzij de Emergency Bike verliezen doctoren geen kostbare tijd die soms het verschil maakt tussen leven en dood.

Emergency Bike elektirsche fiets
De Emergency Bike (Afbeelding: Wunderman Thompson Paris)

Wat zijn de specificaties van deze e-bike?

Wat centraal stond bij het ontwerpen van de Emergency Bike was dat de fiets krachtig en behendig moet zijn. Hij moet zich immers zo snel en soepel mogelijk door het spitsuur in Parijs kunnen bewegen. Daarom heeft de e-bike een dubbele 500Nm accu, een motor met 75Nm, reflecterende wielen, een luide 140 decibel toeter, een fel LED-signaallicht, een GPS-tracker en meer. Dankzij de krachtige accu en motor van de elektrische fiets kan een dokter er zo’n 160 kilometer afleggen voordat de accu weer moet worden opgeladen.

emergency bike elektrische fiets
Emergency Bike op straat (Afbeelding: Wunderman Thompson Paris)

Wat zit er allemaal in de laadbak van de Emergency Bike?

Het ontwerp van de Emergency Bike heeft wat weg van een ouderwetse bakfiets, maar dan dus met flink wat updates. Eigenlijk is het een elektrische vrachtfiets met een hele kostbare lading. De lading van de bak is namelijk een volledige kit met medische apparatuur. Daarnaast zit er een geïsoleerde medicijnkit in de bak van de fiets.Om te bepalen welke medische apparatuur en medicijnen essentieel waren in de bak zijn er uiteraard artsen en ambulanceverpleegkundigen geraadpleegd. Zij zijn uiteindelijk ook degenen die op deze elektrische fiets de stad doorkruisen om levens te redden.

De Emergency Bike is een unieke oplossing voor een probleem dat in veel steden bestaat. De e-bike is ontwikkeld voor op de Franse straten maar wellicht zien we een degelijke oplossing in de toekomst ook in Nederland.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets als ambulance: razendsnel, compact en uiterst behendig
Sluiten