Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 jun 2019

Elektrische fiets test van ANWB: dit is de voordeligste keuze

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Het voordeel daarvan is dat er niet alleen steeds betere modellen op de markt verschijnen, maar ze ook goedkoper worden. Een voorbeeld van een niet betaalbare E-bike die daarnaast ook kwalitatief niet teleurstelt is de B’twin Elops E920. Dit model kwam namelijk als ‘voordeligste keuze’ uit de ANWB E-bike test.

De moderne elektrische fiets

Waar het voertuig voorheen nog met bejaarden geassocieerd werd lijkt de elektrische fiets sinds kort volledig geaccepteerd te zijn als modern vervoermiddel. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de modellen steeds meer weg hebben van conventionele fietsen.

Toch zit er voor veel mensen nog steeds een groot nadeel aan de E-bike. We hebben het natuurlijk over de prijs. Gelukkig weet Decathlon hierin een uitkomst te bieden.

Huismerk B’twin heeft onlangs namelijk twee interessante modellen op de markt gebracht. Het gaat hier om de Elops E920 HF en LF. Dit zijn twee nieuwe elektrische fietsen die naar ons inzicht veel potentie hebben. Met name vanwege de interessante prijs/kwaliteits verhouding.

B’twin Elops E920

Allereerst laat de versnellingsnaaf van Shimano Nexus je lekker soepel tussen de zeven beschikbare versnellingen schakelen. Een leuk detail is dat de trapondersteuning tijdens het schakelen even uit wordt geschakeld, waardoor het systeem eventjes ontlast is. Tevens is het model voorzien van een automatische kettingspanner, waardoor ook het onderhoud een stuk soepeler zal verlopen.

 

Een ander interessante feature is de middenmotor, welke zich naar jouw behoefte aanpast. Zet je bijvoorbeeld veel kracht, dan zal de fiets dat registreren en vervolgens de ondersteuning activeren. Het lijkt hierdoor een beetje alsof je op een gewone fiets rijdt. Ook de batterij mag niet vergeten worden natuurlijk. Deze is makkelijk los te koppelen waardoor je hem makkelijk thuis kunt opladen. We raden echter wel aan de batterij na het afstappen mee te nemen, om zo diefstal te kunnen voorkomen.

Specificaties

  • Motorkoppel: 70 Nm
  • 250 watt Brose-middenmotor
  • Batterij van 36 volt/11,6 Ah (418 Wh)
  • Gewicht 2,6 kg. De fiets weegt zelf (inclusief de batterij) zo’n 25,2 kilo
  • Twee jaar garantie (wat ongeveer 350 tot 500 keer opladen tot 100% is), met Samsung-elementen
  • LCD-console met 3 standen en 1 ‘walk’-modus, om de fiets te laten ‘rollen’ terwijl je ernaast loopt
  • Actieradius: 50 tot 90 km (afhankelijk van je gewicht, het gebruik, het hoogteverschil, de buitentemperatuur, de trapstand)

ANWB E-biketest 2019

Vanwege zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft het model een eervolle vermelding gekregen in de betrouwbare ANWB-fietstest. De elektrische fiets is namelijk uitgeroepen tot de ‘voordeligste keuze’.

Meer over de elektrische fiets is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets test van ANWB: dit is de voordeligste keuze
Sluiten