Elektrische fiets: dit lijken de beste modellen van 2020 te zijn

Wie in 2020 op zoek was (of is) naar een elektrische fiets heeft ruim de keuze. Heel ruim. Er zijn ontelbaar veel verschillende modellen van veel verschillende merken te koop. Welke e-bike de beste is van 2020? Dat is lastig te zeggen aangezien de beste e-bike voor jou wordt bepaald door waar jij naar zoekt. Toch zijn een paar modellen een benoeming waard.

Van elektrische vouwfiets tot cruiser: dit zijn vier goede elektrische fietsen die 2020 heeft voortgebracht. Op deze fijne, sportieve en lichtgewicht e-bikes rij je met groot gemak 2021 in.

Sportieve elektrische fiets voor in de stad: Bergamont E-Revox Rigid EQ (2021)

Het kiezen van ‘de beste’ elektrische stadsfiets is onmogelijk. 2020 heeft zo veel goede elektrische stadsfietsen voortgebracht dat er niet één beste bestaat. Daarnaast is dit ook heel persoonlijk; waar jij een e-bike voor gebruikt en wat jouw lichaamsbouw is bepalen onder andere wat de beste e-bike is voor jou. Dat betekent niet dat die fiets de beste is voor iedereen.

Dit gezegd hebbende lichten we toch graag een sportieve elektrische fiets uit: de Bergamont E-Revox Rigid EQ 2021. Het Duitse fietsmerk Bergamont levert met deze e-bike een sterke elektrische stadsfiets af die het ook je beste vriend is tijdens langere fietstochten. Zoals we van Bergamont gewend zijn heeft deze elektrische fiets namelijk alleen maar hoogwaardige en sterke (elektrische) onderdelen, zonder dat de fiets hierdoor zwaar wordt.

De E-Revox Rigid EQ 2021 is voorzien van de nieuwste Bosch Gen. 4 Performance Line CX motor en heeft een geïntegreerde Bosch 625 Wh accu. Het is zowel voor dames als voor heren een fijne mid range e-bike waar je jaren op vooruit kunt. Wat een e-bike van deze kwaliteit kost? Zo’n 3700 euro.

Bergamont elektrische fiets
Bergamont E-Revox Rigid EQ (Afbeelding: Bergamont)

Beste elektrische fiets om op te vouwen: GoCycle GX 2020

GoCycle’s GX is eigenlijk al sinds hij een paar jaar geleden op de markt verscheen de beste elektrische vouwfiets die er is. Deze elektrische vouwfiets is met zijn 3200 euro duurder dan de gemiddelde elektrische vouwfiets, maar daar krijg je een goede e-bike voor terug.

Deze e-bike ziet er strak uit en is ook erg functioneel. Achter het slimme ontwerp van deze fiets zit een voormalig ontwerper van het automerk McLaren, wat misschien verklaart waarom deze vouwfiets zo goed in elkaar zit. Wanneer hij is opgevouwen kun je hem net als een koffer vooruit duwen of achter je aan trekken zonder dat dit onhandig en lomp aanvoelt. Het opvouwen en uitklappen doe je daarnaast in enkele seconden. Precies wat je verwacht van een goede vouwfiets.

Naast het strakke en functioneel uiterlijk van GoCycle’s GX 2020 heeft hij indrukwekkende elektrische componenten voor een elektrische vouwfiets. Zo heeft hij een ingebouwde accu en voorwielmotor die samen goed zijn voor een actieradius van 80 kilometer. Dit maakt het een serieuze optie voor wie dagelijks met het OV naar zijn werk gaat of geen schuur of garage heeft om een gewone elektrische fiets thuis te parkeren.

gocycle GX elektrische fiets
Gocycle GX 2020 (Afbeelding: Gocycle)

Beste elektrische racefiets voor dames en heren: Specialized Turbo Creo SL Expert

Specialized staat al jarenlang bekend om hun ijzersterke (elektrische) fietsen. Met name hun sportieve (elektrische) fietsen zijn erg populair. En dat is niet zonder reden; ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen en hoogwaardige onderdelen. De beste elektrische racefiets uit 2020 is er een uit de ‘Turbo Creo’-lijn. Alle elektrische fietsen in deze lijn zijn ultra lichtgewicht, hebben een indrukwekkende actieradius (zo’n 128 kilometer), kunnen worden verbonden aan de Mission Control App om de ritgegevens af te lezen en nog veel meer.

Deze lijn van Specialized heeft, anders dan fietsen van veel andere fabrikanten, geen aparte heren- en damesmodellen. Volgens de fietsfabrikant is het geslacht van de berijder alleen namelijk onvoldoende om verschillende elektrische fietsen te ontwikkelen. Heren- en damesfietsen zijn volgens Specialized een achterhaald concept. Dankuwel, Specialized! Daar kunnen we het niet meer mee eens zijn. De verschillen tussen twee mannelijke fietsers kan met gemak groter zijn dan het verschil tussen een mannelijke en een vrouwelijke fietser. De Turbo Creo SL Expert is leverbaar in verschillende maten zodat je het frame kunt kiezen dat het beste bij jouw lichaam past.

De prijzen van de Turbo Creo-serie elektrische fietsen lopen uiteen. De goedkoopste optie heeft een mid-range prijs. Hierdoor heeft Specialized een kwalitatief goede (nee, steengoede) elektrische racefiets in de collectie voor de serieuze recreant maar ook voor de pro’s die soms gewoon ook even een zetje in de rug willen.

Specialized Turbo Creo SL e-bike
Specialized Turbo Creo SL Expert (Afbeelding: Specialized)

Toffe elektrische snorfiets: Super73 Z1

De Super73 Z1 is een klasse apart. Het is namelijk meer een elektrische snorfiets dan een elektrische fiets. Hij is toch een benoeming waard doordat het, voor zijn prijs, een goede koop is voor wie een elektrisch voertuig zoekt om lekker op rond te cruisen.

Super73’s Z1 is niet de meest geavanceerde elektrische snorfiets die de fabrikant dit jaar op de markt bracht; het is eigenlijk het instapmodel van Super73. Dit zie je terug in de onderdelen die zijn gebruikt en ook zeker in de prijs; die ligt onder de 1500 euro. Desalniettemin is het een super toffe e-bike die heel soepel rijdt. En dat doet hij het lekkerst door de stad, tijdens korte ritjes en je dagelijkse commute.

Super73 Z1 elektrische fiets
Super73’s Z1 (Afbeelding: Super73)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit lijken de beste modellen van 2020 te zijn
Sluiten