Elektrische fiets: handzame en opvouwbare Brompton Electric

Het fietsenmerk Brompton bestaat al een tijdje en mensen die van het merk hebben gehoord, kennen waarschijnlijk de originele Brompton opvouwbare fiets. Deze compacte fiets heeft als voordeel dat je hem overal mee naar binnen kunt nemen, zodat je  je minder zorgen hoeft te maken over dieven. Zoals we weten zijn elektrische fietsen nog gewilder onder de fietsendieven en het zou dus handig zijn als je die ook makkelijk met je mee naar binnen zou kunnen nemen. Tegenwoordig kan dat ook gewoon, want de Brompton bestaat nu ook als elektrische variant. Maak kennis met de Brompton Electric.

Brompton maar dan elektrisch

Het design van de Brompton Electric heeft veel weg van het originele model en is uitgerust met een redelijk laag frame in combinatie met een wat hoger uitziend stuur. De elektrische fiets heeft zo’n beetje alles overgenomen dat de standaard Brompton succesvol heeft gemaakt. Zo zien we naast het frame ook de duurzame 16 inch banden van het originele model terug.

Brompton Electric elektrische fiets

Elektrische fiets met city bag

Aan de voorkant vinden we een borstelloze DC motor, die je tot maximaal 25 km per uur ondersteunt. Deze krijgt zijn power van een 8,55Ah batterij en hoewel de motor en batterij toch extra gewicht toevoegen aan het geheel, blijft de fiets makkelijk te handlen en op te vouwen. Bijzonder aan de elektrische fiets is dat de batterij wordt verwerkt in een city bag aan de voorkant, waarin je meteen ook allerlei andere spullen kwijt kunt. Zo zouden de meeste 15 inch laptops in de tas passen en heb je meteen al je belangrijke spullen op één plek, zonder een extra tas op je rug.

Brompton Electric

Customizen

Verder kun je aan de slag met zes versnellingen en zijn er vier modi om uit te kiezen. Deze variëren van helemaal geen ondersteuning tot een behoorlijke boost tijdens het trappelen. Met elke modus zou je echter soepel vooruit komen, dankzij de geïntegreerde torque en ritme sensor. De fiets komt met een vanafprijs van 2.995 euro en kun je  nog behoorlijk customizen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor minder versnellingen, twee verschillende soorten handgrepen en kun je natuurlijk de kleur van het frame kiezen. Ook de city bag kun je aanpassen, zodat je meer of minder ruimte tot je beschikking hebt.

Mocht je nou niet per se een elektrische fiets willen maar wel geïnteresseerd zijn in een vouwfiets, zou je ook voor de Montague Paratrooper kunnen gaan. Deze fiets is gemaakt in opdracht van het Pentagon en zou je zelfs kunnen gebruiken om mee uit een vliegtuig te springen.

Brompton

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: handzame en opvouwbare Brompton Electric
Sluiten