Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 19 jul 2019

Elektrische Fiets: de perfecte e-bike om mee op vakantie te gaan

Waar sommige mensen ervan houden om verwend te worden op vakantie in een kuuroord of houden van stedentrips, zijn er ook behoorlijk wat vakantiegangers die lekker actief willen zijn in hun vrije tijd. Zo zijn fietsvakanties bijvoorbeeld erg populair. En tegenwoordig neem je op zo’n fietsvakantie natuurlijk je elektrische fiets mee om nog meer uit je vakantie te halen. Je moet daarvoor wel je juiste e-bike hebben en de elektrische Cannondale Tesoro Neo X 1  hybride fiets is daar uitermate geschikt voor.

Krachtige middenmotor en Powertube accu

De Tesoro Neo X 1 heeft een frame dat is gebaseerd op het frame van een mountainbike. De e-bike is echter niet je standaard elektrische mountainbike. Het frame is namelijk verder aangepast om er een ideale trekking fiets van te maken voor je fietsvakanties, zodat je bijvoorbeeld meer bagage mee kunt nemen. Om je onderweg een boost te geven is de Neo X 1 uitgerust met een krachtige 250 watt Bosch Performance Cx middenmotor, die zijn power krijgt van een 500Wh Bosch Powertube accu. Deze is goed voor zo’n 70 km aan trapondersteuning onderweg.

Elektrische fiets Cannondale Tesoro Neo X 1

Niet je standaard elektrische fiets

Zoals gezegd is de Tesoro Neo X 1 een elektrische hybride fiets. Dat kun je zien als een kruising tussen een stadsfiets en een toerfiets. In dit geval is het dus een kruising met een mountainbike. Doorgaans hebben hybride fietsen een lichter frame en een sportievere zit en zijn ze ook ideaal om bijvoorbeeld mee naar het werk te gaan. Ook komen ze doorgaans met wat grotere wielen, waardoor je een stuk stabieler en soepeler rijdt over  hobbelige wegen.

Supernova verlichting

Wat de Tesoro Neo X 1 betreft kun je verder rekenen op Supernova verlichting, die is verwerkt in een speciale stuurhouder. Eventueel zou je de voorverlichting ook op de voorvork kunnen monteren als je op vakantie gaat. Zo heb je voorin meer ruimte om bijvoorbeeld een stuurtas mee te nemen met versnaperingen voor onderweg. Verder kun je aan de slag met een hydraulisch remsysteem en tien versnellingen van Shimano. Met de allround banden kun je overigens ook van de gebaande wegen afwijken, hoewel je het natuurlijk niet te bont moet maken.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is Neo X 1 geen goedkope elektrische fiets en komt hij met een prijskaartje van 3.499 euro. Mocht je ervoor willen gaan, kun je op de Cannondale website verschillende dealers vinden in Nederland. Als 3.499 euro toch wat te duur is, zijn er gelukkig ook goedkopere opties. Zo kun je bijvoorbeeld het CLIP systeem gebruiken om je normale fiets gewoon om te toveren tot elektrisch model. Het kost een stuk minder en je kunt door blijven rijden op je favoriete fiets.

Cannondale

Reageer op artikel:
Elektrische Fiets: de perfecte e-bike om mee op vakantie te gaan
Sluiten