Elektrische fiets maakt plaats voor dit knotsgekke concept van Canyon

De elektrische fiets heeft in de laatste jaren een enorme opmars gehad. Eigenlijk staat deze innovatie nog maar in zijn kinderschoenen en heeft hij nog een enorm lang leven voor zich. Toch worden er al nieuwe vervoermiddelen ontworpen die de innovativiteit van de e-bike ver achter zich laten. Neem bijvoorbeeld dit bijzondere concept van de fietsenfabrikant Canyon.

Canyon heeft een futuristische elektrisch voertuig ontwikkeld dat zowel op de weg als op het fietspad kan rijden. Het duurzame voertuig, een combinatie van een elektrische fiets en een auto, is volgens Canyon een antwoord op het toenemende verkeer en de enorme vervuiling door auto’s.

Canyons alternatief op de elektrische fiets

Het elektrische voertuig van Canyon heeft nog geen naam maar wordt aangeduid als het Future Mobility Concept. Dit opvallende voertuig past volgens de fietsenfabrikant in het ontwerp van toekomstige steden. Daar is namelijk steeds minder ruimte voor auto’s en meer ruimte voor fietsverkeer. Daarnaast heeft ook de samenleving het steeds meer gehad met drukke steden vol met auto’s waar de zoektocht naar een parkeerplek onbegonnen werk is.

De Duitse fietsenfabrikant werkte samen met de Technische Universiteit van Aachen om tot dit opvallende ontwerp en eindproduct te komen. Ondanks het Future Mobility Concept er van de zijkant meer uit ziet als een auto functioneert hij volgens Canyon meer als een elektrische fiets.

Canyon elektrische fiets
Canyons Future Mobility Concept (Afbeelding: Canyon)

Future Mobility Concept: Hoe zit dat?

Het Future Mobility Concept is in principe een eenpersoons voertuig. De bestuurder kan in de zogenaamde ‘capsule’ beschermd onder de overkapping zitten tegen de regen (dat is in Nederland zeker een welkome mogelijkheid). Het is ook mogelijk om het dak iets te openen. Zoals je op de afbeeldingen ziet lijkt het alsof er achter de bestuurder ruimte over is. Dat klopt inderdaad. In die ruimte is plek voor je boodschappen, een paar tassen of een klein kind.

Een goed vermomde elektrische fiets

Ondanks dat dit voertuig van Canyon verdacht veel lijkt op een kleine futuristische auto heb je nog altijd je benen nodig om hem vooruit te bewegen. Alleen breng je op deze ‘fiets’ geen twee wielen maar vier wielen in beweging. Net als op een ‘gewone’ fiets of een elektrische fiets moet de bestuurder van dit voertuig ook pedalen gebruiken. Om te sturen kan de bestuurder de twee joysticks gebruiken die zich aan beide zijden van de zitting bevinden.

Canyon Future Mobility Concept
Future Mobility Concept (Afbeelding: Canyon)

Je zult deze innovatieve elektrische fiets van Canyon de komende tijd nog niet op de weg zien. Hij is inmiddels wel te bewonderen in Canyon’s showroom in het Duitse Koblenz.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets maakt plaats voor dit knotsgekke concept van Canyon
Sluiten