Wát een lekkere elektrische mountainbike: de Duitse Grand Canyon:ON

De elektrische fiets is handig om de stad te doorkruisen. Maar van ‘handig’ wordt niemand écht warm. Waar je misschien wel warm van wordt is deze strakke elektrische mountainbike. Vergeet ‘handig’. Deze e-bike is fun en vooral heel tof.

De elektrische fiets genaamd Grand Canyon:ON is gemaakt door de Duitse fietsfabrikant Canyon. Dat betekent dat je een innovatieve en sterke e-bike kunt verwachten die haast te soepel fietst.

Canyon’s elektrische mountainbike maakt indruk

Canyon betrad de elektrische mountainbike-markt ietwat aan de late kant met de Grand Canyon:ON. De Duitse fietsfabrikant, die voornamelijk bekend staat om het maken van high-performance fietsen, zag geen markt voor een dergelijke fiets. Maar het tegendeel is waar. En dat heeft Canyon inmiddels zelf ook ervaren. De GrandCanyon:ON is een elektrische versie van de GrandCanyon-mountainbike waar menigeen graag een rondje op zou rondrijden.

Canyon Grand Canyon:ON elektrische fiets
Canyon’s Grand Canyon:ON (Bron: Canyon)

GrandCanyon:ON elektrische fiets: aan alles is gedacht

De Grand Canyon:ON heeft een aluminium frame waar Shimano’s E8000 mid-drive systeem in is verwerkt. Hij geeft een BT-E8350 accu met een capaciteit van 504 Watt die ook in het frame is verwerkt. Bovenop het frame, onderaan het stuur, vind je de aan-/uit-knop zodat je tijdens het fietsen gemakkelijk invloed kunt uitoefenen over de fiets. Op die plek vind je trouwens ook een USB-C poort, zodat je tijdens het fietsen je smartphone kunt opladen. Alle electronica is vernuftig in het frame verwerkt waardoor deze e-bike op het oog ook een normale mountain bike had kunnen zijn.

De aluminium mountainbike wordt in verschillende maten gemaakt. Voor de XS en S Grand Canyon:ON worden 650b wielen gebruikt, en de M, L en XL fiets hebben 29-inch wielen.

Canyon Grand Canyon:ON elektrische fiets
Canyon’s elektrische mountainbike in een andere kleur (Bron: Canyon)

Deze elektrische fiets is een krachtig beestje. Met een actieradius van 100 kilometer kun je er een flinke tocht mee afleggen. Dat is perfect voor een dag in de heuvels op de paden, of om jezelf van A naar B mee te brengen. Dankzij het slimme design van het frame voelt deze fiets behendig en stevig aan. En dat is hij ook.

Canyon Grand Canyon:ON elektrische fiets
De aan-/uit-knop en USB-C poort (Bron: Canyon)

Er hangt een aardig prijskaartje aan dit Duitse elektrische racemonster, maar dan heb je ook wat. Deze e-bike is gemaakt van componenten waar geen goedkope AliExpress variant tegenop kan. Hij is verkrijgbaar vanaf 2799 euro.

Reageer op artikel:
Wát een lekkere elektrische mountainbike: de Duitse Grand Canyon:ON
Sluiten