Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: Riese & Müller Charger Touring High Speed

Elektrische fietsen: ze zijn anno 2019 immens populair. De tijd dat het suffe image de fietsen definieert is voorbij en we kunnen ons bijna dagelijks focussen op fantastische voertuigen, die gewapend zijn met trappers. Vandaag: de Charger Touring High Speed van Riese & Müller. 

De indrukwekkende elektrische fiets van Riese & Müller

Naast het suffe imago, wat anno 2019 nog alles behalve terecht is, wordt de elektrische fiets vaak geassocieerd met een lage snelheid. Iets wat overigens in sommig gevallen wel degelijk terecht is. Gelukkig zijn we tegen de Riese & Müller Charger Touring High Speed aangelopen en heeft deze specifieke fiets meer te bieden dan een extreem lange naam. Sterker nog: het is een echte snelheidsduivel. Tijd om kennis te maken!

Waar de meeste elektrische fietsen een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur halen, is de CTHS (zoals we de fiets voor nu even noemen) een aanzienlijk stuk sneller. Met deze unit is het mogelijk om een snelheid van 45 kilometer per uur te halen. Kortom: een elektrische fiets waar je als gebruiker meer uit weet te halen dan bij andere modellen. Zo rij je stijlvol op hoge snelheid naar je bestemming door de Bosch Performance Speed motor. Eentje die in combinatie met de efficiënte Shimano Deore XT 11-speed kettingversnelling zorgt voor optimale controle en een uiterst fijne rij-ervaring.

Elektrische fiets Charger Touring High Speed

Echter wil je wel dat de remmen, wanneer je 45 kilometer per uur door de straat crosst, uitstekend hun werk doen. Iets waar Riese & Müller overduidelijk over nagedacht hebben. De fiets is gewapend met de hydraulische Shimano Deore XT schijfremmen, waardoor je in no-time volledig tot stilstand komt.

Plaatje op je fiets

Het enige waar je bij de CHTS rekening mee moet houden, is dat hij simpelweg te snel gaat om er zonder plaatje mee te rijden. Dat betekent dus dat je een kenteken moet aanvragen voor je fiets. Iets wat via The Cool Biking overigens zo geregeld is. Maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Elektrische fiets Charger Touring High Speed

De Charging Touring High Speed kost je €3499 en daar komt, vanwege het kenteken, nog €100 bij. Voor €3600 is deze fiets dus van jou. Benieuwd geworden? Dan is hij hier te halen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Riese & Müller Charger Touring High Speed
Sluiten