Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 28 jul 2019

Elektrische fiets: de ONE eCycle F1 van Coboc is zo licht als een veertje

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten wanneer je een elektrische fiets gaat kopen. Zo kan het van belang zijn om te checken waar de motor precies zit en wil je natuurlijk een zo groot mogelijke actieradius. Iets anders waar je op kunt letten is het gewicht. E-bikes zijn doorgaans een stuk zwaarder dan je standaard fiets, maar er zijn een paar waar de focus juist op het gewicht ligt. Of eerder het gebrek daaraan. De ONE eCycle F1 van Coboc is zo’n elektrische fiets en het ding weegt nog minder dan de helft van wat je bij de gemiddelde e-bike kunt verwachten.

Lichte e-bike of zware fiets?

De ONE eCycle F1 weegt namelijk nog net geen 11 kg, daar waar je doorgaans kunt rekenen op een gewicht van zo’n 25 kg. Mogelijk zullen je vrienden het rijtuig zelfs aanzien voor een iets zwaardere standaard fiets. In eerste instantie valt het namelijk niet echt op dat het om een elektrische fiets gaat. De accu en motor zijn subtiel weggewerkt, hoewel één van de stangen er bij nader inzien toch wat opvallen dik uitziet.

Coboc ONE eCycle F1 elektrische fiets

Slim algoritme voor je boost

Om je rit zo soepel mogelijk te laten verlopen is er een torque sensor van de partij, die signalen doorgeeft aan het gepatenteerde algoritme van Coboc. Deze zorgt er op zijn beurt weer voor dat de motor altijd exact de juiste ondersteuning verzorgt. Het resultaat zou een natuurlijke rijervaring zijn, maar dan wel met een lekker boost. Afhankelijk van de omstandigheden, zou je van deze boost tot maximaal 100 km kunnen genieten. Verder kun je ook nog met een app aan de slag om bijvoorbeeld voor verschillende rijprofielen te gaan. Daarnaast kun je via de app ook de gebruikelijke stats onderweg bijhouden.

Coboc ONE eCycle F1 elektrische fiets

Geen licht prijskaartje

Waar de elektrische fiets zelf behoorlijk licht is, is zijn prijskaartje dat helaas niet. Als je ervoor wilt gaan, zul je helaas toch wel zo’n 5.999 euro neer moeten tellen. Als je nog twijfelt, kun je ook nog voor een testritje gaan. Op de Coboc website zie je precies bij welke dealer je daarvoor moet zijn. Maak je maar geen zorgen dat je daarvoor naar het buitenland moet. Als je Nederland invult, krijg je gewoon dealers in ons landje te zien.

Coboc ONE eCycle F1 e-bike

Een andere extreem lichte elektrische fiets is The One. Je denkt nu misschien aan Neo, maar we hebben het over een elektrische vouwfiets die volgens zijn makers de allerlichtste op de markt zou zijn.

Coboc

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de ONE eCycle F1 van Coboc is zo licht als een veertje
Sluiten