Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn E-bikes 31 aug 2019

Elektrische fiets: met deze transformer e-bike heb je twee fietsen in één

Zoals we weten komt de elektrische fiets in behoorlijk wat verschillende smaken en afhankelijk van wat je nodig hebt, is er altijd wel een geschikt model te vinden. Aan de andere kant kunnen sommige modellen weer totaal ongeschikt zijn voor bepaalde bezigheden en dat zou mogelijk betekenen dat je meerdere e-bikes nodig hebt. Maar aangezien elektrische fietsen behoorlijk prijzig kunnen zijn, is dat niet echt een haalbare oplossing. Handiger zou zijn dat je je standaard e-bike zou kunnen omtoveren tot een ander model. En dat is precies wat je met de Convercycle Bike kunt doen.

Multifunctionele elektrische fiets

De Convercycle Bike is namelijk een elektrische fiets die een slim transformer trucje kan uitvoeren om de functionaliteit van de fiets te vergroten. De e-bike is gemaakt om in de stad te manoeuvreren, maar soms moeten er ook spullen van A naar B verplaatst  worden. Normaal gesproken zou je dan voor iets als een bakfiets gaan, maar in dit geval hoef je daar geen extra geld aan uit te geven.

elektrische fiets Convercycle
Bron: Indiegogo / Convercycle

Tot 60 kg aan spullen meeslepen

Je kunt het achterwiel van de Convercycle Bike namelijk nog een stukje extra naar achteren trekken, waardoor er achter het zadel een hoop ruimte ontstaat voor al je spullen. Je kunt tot 60 kg aan boodschappen of andere spullen kwijt en in totaal kan de elektrische fiets zo’n 180 kg aan. De 250 watt motor bevindt zich bij het voorwiel, wat ervoor zou moeten zorgen dat de (volgens de makers) unieke kettingaandrijving langer meegaat.  Verder kun je aan de slag met 8 versnellingen en zou de 10,5Ah batterij goed moeten zijn voor een actieradius van 60 km.

Indiegogo project

Mocht je het willen proberen, moet je voor de e-bike bij Indiegogo zijn. Daar kun je de Convercycle Bike scoren voor 1.749 euro, waarmee je een korting te pakken hebt van 37 procent op de uiteindelijke verkoopprijs. Zoals altijd moet je natuurlijk wel oppassen met dit soort crowdfunding campagnes en het ziet ernaar uit dat ze al wat vertraging zijn opgelopen. Mocht alles goed gaan, zou de elektrische fiets in februari 2020 op je stoep moeten verschijnen. Het idee is in ieder geval leuk. Nu nog de uitvoering.

Als je overigens van transformaties houdt, hebben we een leuk project voor je. Zo transformeer je je Raspberry Pi om tot een Super Nintendo.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: met deze transformer e-bike heb je twee fietsen in één
Sluiten