Elektrische fietsen Cowboy krijgen met Google Maps perfecte upgrade

Elektrische fietsen Mark Hofman 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie een elektrische fiets van Cowboy in huis heeft, zal binnenkort merken dat Google Maps prominent aanwezig is in de bijbehorende applicatie. Een upgrade waar jij als fietsliefhebber zonder twijfel blij van wordt.

Hoewel bedrijven echt hun best doen, laten de standaardnavigatiesystemen in e-bikes niet altijd een goede indruk achter. Helaas was dit bij Cowboy geen uitzondering. Gelukkig neemt het bedrijf zijn verantwoordelijkheid. Je elektrische fiets krijgt navigatie van Google Maps, en dat is een vooruitgang.

Google Maps op je elektrische fiets van Cowboy

“Binnen de Cowboy-community was verbeterde navigatie de meest gevraagde update,” aldus CTO Tanguy Goretti tegenover The Verge. Niet verwonderlijk, want de bijbehorende applicatie van het bedrijf wordt veel gebruikt door consumenten met een elektrische fiets.

Helaas was de ingebouwde navigatie dusdanig slecht dat veel e-bikers tijdens het fietsen moesten wisselen tussen applicaties. Cowboy maakt daar met zijn integratie van Google Maps een einde aan. Wie op de e-bike zit, hoeft vanaf nu dus niet meer te schakelen tussen de twee applicaties.

De integratie is namelijk zeer goed uitgevoerd. Het laat gebruikers niet alleen zien welke richting ze op moeten fietsen of wanneer ze moeten afslaan, maar Google Maps toont ook de snelheid, het batterijpercentage van de elektrische fiets en het aantal verbrande calorieën van de gebruiker.

Zoals we al eerder hebben gezegd, is dit een mooie samenwerking waar jij als e-bike-bezitter zonder twijfel blij van wordt.

Cowboy Elektrische fiets
Een echte Cowboy. (Afbeelding: Cowboy)

Samenwerking op de lange termijn

Google en Cowboy werken overigens niet eenmalig samen. Wie een elektrische fiets van Cowboy heeft, kan in de toekomst meer verwachten van Google. Sommige van die functionaliteiten zijn zelfs nog niet eerder op de markt verschenen, aldus Cowboy zelf.

Welke functionaliteiten we precies kunnen verwachten, blijft natuurlijk nog even geheim. Maar het is duidelijk dat je elektrische fiets er alleen maar beter van wordt. Dat hebben de oprichters van het bedrijf ons enige tijd geleden ook al verteld.

CEO’s van Cowboy: ‘Nu wordt je elektrische fiets echt snel en fijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen