Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 22 mrt 2020

Vintage Electric presenteert subliem afgewerkte elektrische fiets

Classic Electrical, fietsfabrikant uit Californië, heeft een nieuwe elektrische fiets gelanceerd. Classic Electrical staat bekend om zijn soepele designs en ook deze fiets is een opvallend exemplaar.

De nieuwe elektrische fiets met de naam ”Classic Cafe” heeft een toffe retro stijl, maar heeft ook functies die niet misstaan in 2020.

Vintage Electric lanceert moderne e-bike met retro look

De dagen van puur functionele elektrische fietsen zijn voorbij. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende e-bikes te koop dat het haast zonde is om voor een standaard model te kiezen. Wie een opvallender exemplaar zoekt heeft wellicht Vintage Electric al wel voorbij zien komen. Dit merk staat bekend om zijn fietsen met retro-look, en voor hun nieuwste exemplaar is daar een elektrische motor aan toegevoegd. En nog een aantal andere handige functies natuurlijk.

Vintage electric cafe elektrische fiets
Vintage Electric’s nieuwe elektrische fiets ”Cafe” (Afbeelding: Vintage Electric)

Prachtig afgewerkte elektrische fiets

Deze nieuwe Classic Cafe heeft een 750-Watt middenmotor met Vintorque. Daardoor kan de fiets een snelheid tot 45 kilometer per uur behalen. Als je zelf ook een beetje mee trapt natuurlijk. Dankzij de nieuwe en krachtige intuïtieve Vintorque drivetrain-technologie heeft de fiets vijf verschillende levels voor de trapondersteuning.

Ondanks dat de fiets er stevig uit ziet, is hij niet enorm zwaar. Met zijn 24 kilo is het geen lichte elektrische fiets te noemen, maar is hij nog steeds zeer geschikt om een heuvel mee te beklimmen. Al kun je dat misschien ook zonder trapondersteuning wel redden. De actieradius van deze e-bike is namelijk 32 tot 97 kilometer. Dus hoe minder gebruik je maakt van de ondersteuning, hoe langer je accu het volhoudt.

vintage electric elektrische fiets
Vintage Cafe elektrische fiets (Afbeelding: Vintage Electric)

De e-bike met retro-look heeft een 8-V/10.4-Ah accu die je e ruit kunt halen. De accu is tussen de twee wielen in het frame geplaatst. Dit zou er op iedere andere fiets niet stylish uit zien, maar de Classic Cafe komt er meer dan goed mee weg. En het is duidelijk dat Classic Electrical van mening is dat aan stijl (en vakmanschap) een prijskaartje hangt. Deze elektrische fiets gaat namelijk zo’n 3700 euro kosten.

Naast deze features heeft de fiets het klassieke uiterlijk dat we van Classic Electrical gewend zijn. Er is esdoorn- of walnotenhout in de fiets verwerkt met daarin het logo van de maker gegraveerd. De afwerking is perfect.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vintage Electric presenteert subliem afgewerkte elektrische fiets
Sluiten