Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische fietsen 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: CUBE onthult krachtige Cargo Hybrid

Onlangs heeft de Duitse fietsenmaker CUBE zijn nieuwe collectie onthuld en hiermee voegen ze een paar opvallende e-bikes toe aan het assortiment. Zo is de CUBE Cargo Hybrid een elektrische fiets die je niet alleen van A naar B brengt, maar dat soepeltjes doet en ook nog eens je kinderen of boodschappen probleemloos meeneemt.

Elektrische fiets met ruimte voor meer

Zoals de naam al doet vermoeden is de Cube Cargo Hybrid een elektrische bakfiets. En dat is altijd handig als je vaak veel dingen moet vervoeren of bijvoorbeeld de kinderen op de fiets overal heen moet brengen. Als ze nog te klein zijn om zelf te fietsen is een bakfiets uiteraard erg handig en met een elektrisch model wordt je meteen ook vooruit geholpen. In dit geval is het een 250 watt CX Cargo line motor van Bosch die je een boost geeft en deze werkt in combinatie met een 500Wh Bosch accu. Mocht je toch wat langer ondersteund willen worden, kun je ook gaan voor een tweede 500Wh accu om je actieradius aanzienlijk te vergroten.

elektrische fiets CUBE Cargo Hybrid
Bron: CUBE Bron: CUBE

Krachtige hydraulische schijfremmen

Omdat een elektrische fiets doorgaans redelijk zwaar is (en een bakfiets al helemaal), is de e-bike uitgerust met krachtige hydraulische schijfremmen met 4-zuiger remklauwen. Hiermee kom je soepeltjes tot stilstand, maar pas wel op dat je nooit ineens vol op de rem staat. Daar zijn vooral bij speed pedelecs nogal wat ongelukken door veroorzaakt (denk fiets over de kop taferelen). Bosch pak het probleem inmiddels echter aan met een ABS-systeem voor op de fiets.

elektrische fiets CUBE Cargo Hybrid
CUBE Cargo Hybrid 2 (Bron: CUBE)

Comfortabel voor fietser en cargo

Verder fiets je op de Cargo Hybrid comfortabel dankzij de dikke banden en verende zadelpen. Ook je cargo zit of ligt comfortabel in de bak aan de voorkant door de verende voorvork. Je moet wel wat overhebben voor de e-bike, want hij komt met een prijskaartje van 4.499 euro. Dat is behoorlijk wat, maar vergeleken met andere elektrische bakfietsen valt het aan de andere kant ook wel weer mee. Een elektrische bakfiets met een iets lager prijskaartje is de CarboBike Cruiser. Maar ook daar moet je 3.719 euro voor neertellen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CUBE

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: CUBE onthult krachtige Cargo Hybrid
Sluiten