Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 aug 2019

Elektrische fiets van Decathlon: stijlvol, krachtig en nog betaalbaar ook

De elektrische fiets vult anno 2019 het straatbeeld aanzienlijk. Waar deze e-bikes voorheen alleen beschouwd werd als een product voor oudere mensen, is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om er een te hebben. Bij WANT checken we regelmatige de tofste e-bikes voor je en deze fiets van Decathlon springt er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit. Iets dat vooral door de prijs komt.

Elektrische fiets van Decathlon: de B’Twin Original 900

Als we heel eerlijk zijn moeten we zeggen dat een betaalbare elektrische fiets normaal gesproken niet bepaald de schoonheidsprijs wint. Duurdere modellen, zoals deze e-bike bijvoorbeeld, zien er altijd toch net iets strakker uit. Maar in het geval van de B’Twin Original 900 van Decathlon is dat niet aan de orde. Deze elektrische fiets is niet alleen heel betrouwbaar en betaalbaar, maar is ook nog eens verdomde stijlvol.

Dit model is voorzien van een aluminium frame met een lage instap, waardoor hij optimaal is voor mensen die opzoek zijn naar comfort. Dat is ook terug te vinden in de wegligging, want dat is door de vering in de voorvork tip top in orde. Wat betreft het daadwerkelijke fietsen zelf is er genoeg variatie. Zo is de elektrische fiets voorzien van maar liefst zeven versnellingen en vier ondersteuningsniveaus. Elke type fietser kan dus helemaal uit de voeten met de B’Twin e-bike.

Als we iets dieper op de specificaties ingaan zien we een naafmotor van 250 watt aan de fiets hangen, die aan het achterwiel is geplaatst. De benodige kracht wordt vervolgens geleverd door een 36 volt accu van 11.6 Ah. Zet je de trapondersteuning voluit ga je maximaal 25 kilometer per uur en heeft de elektrische fiets een actieradius van 30 kilometer. Trap je met de laagste ondersteuning, dan bereik je een actieradius van 70 kilometer. Het opladen van de batterij duurt overigens wel even, dus zorg dat hij na elk ritje weer volledig vol is. Wil je hem volledig laden, ben je namelijk 6,5 uur bezig.

Decathlon betaalbare elektrische fiets
De B’Twin Original 900 Bron: Decathlon

De B’Twin Original 900 van Decathlon is dus stijlvol, betrouwbaar en heeft een prijskaartje van €900. Kortom: het is een heerlijk elektrische fiets die nog eens betaalbaar is ook!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets van Decathlon: stijlvol, krachtig en nog betaalbaar ook
Sluiten