Ilona Braam
Ilona Braam Tech 10 jun 2019

Elektrische fiets: deze vintage e-bike bedwingt elk terrein

Het bedrijf Vintage Electric houdt ervan om elektrische fietsen te maken met een retro design. En tot nu toe waren al hun ” vintage” e-bikes bedoeld voor op de weg. Daar kwam onlangs echter verandering in en het bedrijf presenteerde vol trots hun eerste offroad elektrische fiets. Maak kennis met de Vintage Electric Rally.

Vintage elektrische fiets

De fietsen van Vintage Electric staan bekend om hun opvallende frames en batterij modules, die enigszins doen denken aan een antieke V-twin motor. Ook de Vintage Electric Rally voldoet aan deze design filosofie en is zeker een fiets waarmee je opvalt. De e-bike is gemaakt met het oog op versatiliteit, zodat fietsers zowel op de weg als op  grind of een verlaten zandweggetje soepel vooruit komen.

Vintage Electric Rally elektrische fiets

Vijf ondersteuningsniveaus en tien versnellingen

De elektrische fiets is uitgerust met een 750 watt naafmotor, die je vijf niveaus van trapondersteuning geeft. Daarnaast zijn er ook 10 Shimano versnellingen van de partij om je onder alle omstandigheden comfortabel vooruit te krijgen. Om de motor van power te voorzien, is er een 10,4Ah batterij. Het gaat om een verwijderbare batterij, die binnen zo’n twee uur weer helemaal opgeladen zou moeten zijn. Qua actieradius moet je denken aan 32 tot 96 km, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Vintage Electric Rally elektrische fiets

Helaas is de Vintage Electric niet één van de goedkoopste e-bikes. Zo komt de elektrische fiets met een prijskaartje van omgerekend 4.416 euro. Maar als je ervoor wilt gaan, kun je kiezen uit een klein, medium of groot frame. Daarnaast kun je ook nog tegen een meerprijs gaan voor een bagagedrager. Een andere elektrische fiets waarmee je soepel van de gebaande wegen af kunt gaan is de Rungu. Het geheim van zijn offroad capaciteiten zit hem in een tweede voorwiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vintage Electric

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze vintage e-bike bedwingt elk terrein
Sluiten