Dit is de spectaculaire eerste elektrische fiets van DJI

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Gisteren wisten we al te melden dat DJI een elektrische fiets zou presenteren. Vandaag zien we het spectaculaire resultaat.

DJI staat bekend om zijn drones en gimbals, maar nu breidt het bedrijf zijn assortiment uit met elektrische fietsen. Tijdens de Eurobike in Frankfurt heeft DJI zijn eerste e-bikesysteem onthuld.

Deze ontwikkeling komt in samenwerking met Amflow, een startup waarin DJI een groot belang heeft en flink in heeft geïnvesteerd. Wat biedt deze e-bike precies?

Een elektrische fiets in plaats van een drone voor DJI

Op het eerste gezicht lijkt het een opmerkelijke overstap: van drones en gimbals naar elektrische fietsen. Toch ziet het bedrijf het anders. Hoewel je elektrische fiets niet ineens kan vliegen, zijn er technologieën die overlappen. Volgens DJI lijken de motor- en batterijtechnieken van drones en e-bikes sterk op elkaar.

Voor elektrische fietsen heeft DJI het Avinox-systeem ontwikkeld. Het frame is voorzien van een 2-inch OLED-scherm dat data zoals snelheid en actieradius weergeeft. Daarnaast is het mogelijk om je smartphone aan de fiets te koppelen en beschikt het over een antidiefstalmodus, waarmee je altijd de locatie van je e-bike kunt zien.

Dit is de spectaculaire elektrische fiets van DJI
(Afbeelding: Amflow)

De software van de elektrische fiets belooft een optimale rijervaring. Het algoritme past automatisch de ondersteuning aan op basis van de kracht die je levert.

De elektrische fiets heeft vier verschillende rijmodi: Auto, Eco, Trail en Turbo. Daarnaast is er een speciale boost-functie voor extra kracht wanneer nodig.

Nog niet naar Nederland

De fiets van DJI en Amflow is gemaakt van carbon, wat zorgt voor een licht gewicht en een hoge duurzaamheid. De suspensie zorgt ervoor dat je comfortabel rijdt, zelfs op hobbelige wegen.

Je kunt kiezen uit twee verschillende batterijen voor de elektrische fiets: 600 Wh en 800 Wh. Met de 800 Wh-batterij laad je de fiets van 0 tot 75 procent op in 90 minuten. De motor heeft een koppel van 105 Nm en een vermogen van 850W.

Dit is de spectaculaire elektrische fiets van DJI
Het aandrijfsysteem van DJI. (Afbeelding: Amflow)

De prijs van de elektrische fiets is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de e-bike voorlopig niet naar Nederland komt. In het vierde kwartaal van dit jaar zal de fiets beschikbaar zijn in Australië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen