Elektrische fiets van Ducati: slim, stijlvol en volledig gericht op prestatie

Het Italiaanse motormerk Ducati heeft zijn nieuwste elektrische fiets onthuld: de TK-01RR e-enduro. Dit is niet de eerste elektrische fiets van de motorfabrikant maar deze nieuwe en ge-update elektrische fiets is zeker een opvallende verschijning.

De nieuwe e-bike van Ducati verschijnt pas in 2021 op de markt maar de Italiaanse motorfabrikant heeft alvast de specificaties bekendgemaakt en foto’s vrijgegeven. Zo kunnen we nu al zien op welk racemonster je in 2021 door de bossen kunt scheuren. Al mag je daarvoor je portemonnee wel op de kop keren.

Een elektrische fiets geboren uit een Italiaanse samenwerking

De nieuwste aankomende e-bike van Ducati, de TK-01RR, is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Thok E-bikes. Thok E-bikes is een Italiaanse fabrikant van elektrische mountainbikes (e-MTB) die ruim ervaring heeft in het ontwikkelen van een sterke elektrische fiets die wel tegen een stootje kan en niet inlevert op zijn prestaties.

Ducati elektrische fiets
TK-01RR e-MTB (Afbeelding: Ducati)

De TK-01RR is duidelijk een kindje van de motorfabrikant en de e-MTB fabrikant. Dankzij het aandrijfsysteem van Shimano dat minder dan drie kilo weegt, de 630 Wh accu en een nieuw Thok aluminium frame ligt deze elektrische mountainbike perfect op de weg. Of eigenlijk op het pad, aangezien je met dit racemonster het beste door de bossen en bergpaden kunt crossen. Het zwaartekrachtpunt van de fiets ligt erg laag, mede dankzij de lage plaatsing van de accu in het frame.

De elektrische fiets heeft verder de nieuwe Shimano EP8 motor (goed voor 85Nm!) en nieuwe 180/170 mm travel Öhlins-vering. Het toffe aan deze vering is dat je hem verticaal kunt verschuiven op het frame waardoor hij precies naar de wens van de berijder van de fiets in te stellen is.

Ducati vering
De verstelbare vering (Afbeelding: Ducati)

Ducati’s TK-01RR elektrische mountainbike is gemaakt voor high performance

Alles aan Ducati’s TK-01RR elektrische fiets schreeuwt ‘high performance’. De e-bike is niet alleen door de prijs (zo’n 6700 euro) niet geschikt voor het grote publiek, maar met name door zijn specificaties en de bouw van het frame. De bovenbuis in het frame is geplaatst in een hoek van 64.5 graden (dat is vrij steil) en de zitbuis in een hoek van 75.5 graden. Dit wijst er op dat de fiets is ontworpen voor het meer extreme elektrische off-road ‘enduro’ fietsen.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets van Ducati: slim, stijlvol en volledig gericht op prestatie
Sluiten