Motorfabrikant bouwt elektrische fiets: dit is het resultaat

De elektrische fiets wordt in steeds meer kleuren, maten en designs ontwikkeld. Dit allemaal met het oog op een specifieke doelgroep. Sommigen zijn bedoeld voor de fietsliefhebber, en de ander misschien voor de motormuis. Dat geldt bijvoorbeeld voor de FT750, de e-bike van motorfabrikant CSC Motorcycles.

De Californische motorfabrikant bestormt de e-bike markt met een sportief uitziende elektrische fiets. Eentje die perfect lijkt voor in de bossen en op het strand.

Als je een motorfabrikant een elektrische fiets laat ontwerpen

Elektrische fietsen zijn geen speeltjes. De prijs stijgt ver uit boven de prijs van je omafiets en is vaak zelfs hoger dan die van de gemiddelde motor. En de meeste budget e-bikes zijn vaak van een zichtbaar mindere kwaliteit. Dit frustreerde CSC’s Steve Seinder. Met als resultaat: de FT750 elektrische fiets.

Een aantal jaar geleden bracht CSC Motorcycles hun eerste elektrische motor op de markt. Het bedrijf heeft nu een elektrische fiets aan de collectie toegevoegd. De e-bike is een mid-range exemplaar met specificaties die je ook veel terug ziet bij duurdere elektrische fietsen. Dat maakt de FT750 een interessante deal.

E-bike elektrische fiets FT750
CSC Motorcycles FT750 elektrische fiets (Bron: CSC Motorcycles)

FT750: e-bike voor bosrit en op het strand

CSC Motorcycles heeft twee verschillende fietsen ontwikkeld. Een met 26-inch wielen en een met 20-inch wielen. De 48-\V/13/6Ah batterij is in het aluminium frame van de fiets verwerkt. Afhankelijk van hoeveel de pedal assist wordt gebruikt kan de fiets zo’n 40 tot 65 kilometer afleggen op een volle batterij.

De fiets heeft een sportieve look. Mede dankzij de vering in de voorvork is hij ook zeer geschikt voor sportief gebruik. Deze vering kan worden ingesteld op acht verschillende levels zodat je er zowel in de stad als in de bossen fijn op uit rijden. Daarnaast heeft deze e-bike Kenda Juggernaut banden. Daardoor zul je ook extra soepel rijden over ruiger terrein.

CSC Motors elektrische fiets e-bike
De FT750 met 24.4-inch wielen (Bron: CSC Motorcycles)

Zoals de meeste andere elektrische fietsen is ook dit exemplaar voorzien van een display. Die is ook bij deze fiets verwerkt in het stuur. Op het display kun je informatie zien over je trip, snelheid, de status van je batterij en meer. Een handige extra is de USB-port die is verwerkt in de LED-voorlamp van de elektrische fiets. Daar kun je je smartphone gemakkelijk mee opladen.

Deze fiets is geen lichtgewicht, maar dat had je misschien al geraden aan de hand van hoe het frame er uit ziet. Met 25 kilo is het een zeer gemiddelde e-bike wat gewicht betreft. De FT750 is vanaf het midden van februari te koop voor zo’n 1535 Euro.

Reageer op artikel:
Motorfabrikant bouwt elektrische fiets: dit is het resultaat
Sluiten