Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Elbike: strakke Duitse elektrische fiets voor in de stad

De elektrische fiets bestaat in allerlei kleuren, maten en designs. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Krijg je keuzestress van al de toffe e-bikes die je op het internet tegenkomt? Dat begrijpen we volledig. Daarom lichten wij zo nu en dan een tof exemplaar uit. Zoals deze elektrische fiets, genaamd Elbike, die je op Kickstarter kunt vinden.

Volgens de ontwerpers van de Elbike is dit de tofste e-bike voor de beste prijs. Laten we eens even kijken of we het daar mee eens zijn.

Elbike: Wel het gemak van een e-bike, maar niet de looks?

Waarom zijn elektrische fietsen nog steeds zo duur? En waarom zien sommige er zo lomp en grof uit? Dat zijn niet alleen vragen die wij onszelf wel eens stellen, maar dat deden de ontwerpers van deze e-bike ook. Met die vragen in het achterhoofd werd de Elbike geboren. Een elektrische fiets met het comfort van een e-bike, maar niet de looks.

De Elbike is gemaakt in Duitsland en heeft een strak en simpel ontwerp. Volgens de makers is hij subtiel en ‘sleek’, maar daar zijn we het niet honderd procent mee eens. Het dikke frame verraad wel een beetje dat er een batterij in verwerkt is. Maar desalniettemin is het een stoere fiets waar we wel eens een rondje door de stad op willen rijden. De batterij kun je trouwens uit het frame halen en bijvoorbeeld ‘s nachts opladen. Zo kun je er overdag weer tegenaan. Deze Elbike rijdt 50 kilometer op een volle accu.

e-bike elektrische fiets Elbike
Elbike (Bron: Kickstarter)

Een 2 wheel drive elektrische fiets

De motor van deze elektrische fiets is gemaakt in Duitsland. Hij heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en 250/350W. Er is gekozen voor een motor in het voorwiel. Waarom? Omdat als er iets gebeurt met je motor je gewoon je complete voorwiel kunt verwisselen en je bent weer klaar om te gaan. Een ander voordeel van de motor in het voorwiel is dat je als je trapt het achterwiel met je benen aandrijft. Een motor in het voorwiel maakt deze fiets dus een soort ”all wheel drive”.

De meeste nieuwe en innovatieve elektrische fietsen houden ook rekening met het gewicht van de fiets. Dat is ook bij dit exemplaar het geval. Hij weegt slecht’s 15 kilo. Lekker licht dus. Ook dat zorgt voor meer fietsgemak.

Benieuwd naar meer specificaties en de kosten voor dit beestje? Check hem dan op Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elbike: strakke Duitse elektrische fiets voor in de stad
Sluiten