Elektrische fiets of motor? Maak kennis met Super 73’s nieuwste e-bike

De elektrische fietsen vliegen je tegenwoordig om de oren. Letterlijk. Ze racen over fietspaden en zijn een genot en gevaar tegelijkertijd. Daarom lichten wij er zo nu en dan een voor je uit. Vandaag is dat de nieuwe elektrische fiets van Super73.

Afgelopen maand gaf Super73 al een tipje van de sluier weg over de aankomende elektrische fiets. De lijn van e-bikes is nu onthuld en het design is een beetje vreemd, maar wel lekker.

Super73 onthult e-bike. Of is het een motor?

Laat een elektrische fiets paren met een dirt bike en een motor, en zie daar, de nieuwste elektrische fietsen van Super73. We zijn er nog steeds niet helemaal uit of dit een fiets is met een heel grof frame, of een bescheiden motor met trappers. We raken er een beetje van in de war. Is dit een tof design of is het een beetje vreemd? We denken een beetje van beide. Maar deze motorfiets is elektrisch en we kunnen niet wachten om er een testritje op te maken.

Super73 e-bike elektrische fiets
Super73’s R-Series (Bron: Super73)

De lijn met elektrische fietsen, genaamd de ‘R-Series’, werd afgelopen weekend onthuld. Je kunt er een maximale snelheid van ongeveer 32 kilometer per uur of 45 kilometer per uur mee behalen. Afhankelijk van het model. Dat is vrij standaard voor de meeste elektrische fietsen. Maar niet alles is standaard aan deze e-bikes.

Een super krachtige elektrische fiets

De e-bike wordt aangedreven door een 960 watt-hour accu. Volgens Super73 is dit de grootste accu in dit segment. De meeste elektrische fietsen hebben namelijk een 400 tot 700 watt-hour accu. Daar stijgen de R-Series dus bovenuit.

Super73 elektrische fiets e-bike
Super73’s elektrische fiets (Bron: Super73)

Wat direct opvalt aan de elektrische fiets is de all-terrain Super73 BDRG-banden. Deze zijn bijna 13 centimeter breed waardoor je ook daadwerkelijk over ieder terrein kunt crossen. Dankzij de vering in de voorvork en aan de achterkant van de fiets zal dit niet voelen als een ruige rit, maar als een soepele tocht.

De e-bikes zijn uiteraard uitgerust met een mooi staaltje techniek. Je kunt je smartphone gemakkelijk koppelen aan een app die bij de R-Series hoort. Zo kun je verschillende toffe functies gebruiken, zoals de geolocatie tracking en zogenaamde ‘crash detection‘.

Su[er73 e-bike elektrische fiets
Super73 R-Series (Bron: Super73)

Het instapmodel van Super73’s e-bike zal zo’n 2700 euro kosten en is eind februari te pre-orderen in de VS.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets of motor? Maak kennis met Super 73’s nieuwste e-bike
Sluiten