Ilona Braam
Ilona Braam Tech 13 jun 2019

Elektrische fiets: de e-Joe KODA is een beest van een mountainbike

Hoewel mountainbikes eigenlijk niet echt bedoeld zijn om in de vlakke stad mee rond te rijden, komt hun verende vork toch met wat voordelen op de gebaande wegen. Zo heb je in de stad nog wel eens te maken met tegels die niet helemaal soepel zijn gelegd en hier en daar kom je zelfs toch nog wat gaten tegen in de weg. Daarnaast kun je met een mountainbike ook net wat lekkerder een stoeprand aan dan met je standaard fiets. Een elektrische fiets is natuurlijk al helemaal geweldig en met de e-Joe KODA krijg je ook nog eens een behoorlijke actieradius.

Mountainbike met krachtige motor

De elektrische fiets is uitgerust met een 500 watt borstelloze naafmotor die goed is voor een topsnelheid van 45 km per uur. Je kunt ervoor kiezen om de fiets een handje te helpen en zelf te trappelen, maar het is ook mogelijk om de e-Joe zelf al het werk te laten doen. Door de hoge maximumsnelheid valt het rijtuig wel onder de categorie speed pedelec en heb je er onder andere een helm en een verzekering voor nodig. Maar met 45 km per uur kom je aan de andere wel een stuk sneller op je bestemming aan dan met een standaard elektrische fiets.

e-Joe KODA elektrische mountainbike

Vijf niveaus aan trapondersteuning

Om de motor draaiend te houden is er een 11Ah batterij, die zo’n 4 tot 6 uur nodig heeft om weer helemaal op te laden. Deze zou goed zijn voor een actieradius van 80 km. Uiteraard hangt de uiteindelijke actieradius af van verschillende omstandigheden, zoals je gewicht, de weg, de weersomstandigheden en je rijgedrag. Om je onderweg te helpen zijn er 5 niveaus aan trapondersteuning en kun je aan de slag met 8 Shimano versnellingen. Uiteraard is er een een LCD-display, waarop je zaken kunt bijhouden zoals je trapondersteuning, het batterijniveau en hoe hard je precies gaat.

e-Joe KODA elektrische mountainbike

Elektrische fiets pre-orderen via een omweg

Je kunt de e-Joe Koda mountainbike bemachtigen via de officiële website. Op het moment is er een preorder ronde gaande en kun je de fiets bestellen voor omgerekend 1.324 euro in plaats van 1.766 euro. Ook is er een model met een grotere 18Ah batterij (en dus ook een grotere actieradius) voor 1.678 euro. Helaas kun je waarschijnlijk wel rekenen op behoorlijke verzendkosten. Aangezien ze de elektrische fiets alleen naar Amerika of Canada versturen, moet je namelijk een omweg gebruiken. En die kan soms wat duur uitvallen.

Om met je elektrische fiets uit je dak te gaan de gebaande wegen, moet je soms best wel een einde rijden. Deze mountainbiker nam zijn kunstjes erg serieus en bouwde zijn Volkswagen Syncro om voor de ultieme roadtrip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de e-Joe KODA is een beest van een mountainbike
Sluiten