Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 jul 2019

Elektrische fiets: deze aparte e-bike is perfect voor je boodschappen

Zoals we weten komen elektrische fietsen in allerlei verschillende soorten en vormen. De meeste zien eruit als een standaard fiets met een motor en batterij, terwijl andere e-bikes een wat unieker design hebben. De ELBI ziet er overduidelijk niet uit als je standaard fiets, maar helemaal uniek is het design ook niet. De elektrische fiets heeft veel weg van een lowrider uit de jaren tachtig, maar dan natuurlijk met een motor.

Elektrische fiets met riemaandrijving

ELBI is een Zweedse fabrikant van performance fietsen en is van mening dat ze nu komen met ‘s wereld eerste betaalbare elektrische fiets met riemaandrijving. Op die riemaandrijving ligt vooral de focus en ze promoten de ELBI dan ook als een fiets die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Inderdaad hoef je een stuk minder moeite te doen als je niet te maken hebt met een fietsketting. Die moet om de zoveel tijd weer gesmeerd worden en we weten allemaal dat een ketting voor allerlei vreemde problemen kan zorgen.

ELBI elektrische fiets

Bagagedrager voorop met ingebouwde accu

De elektrische fiets ziet er zoals gezegd uit als een soort lowrider uit een ver verleden en heeft aan de voorkant een handige drager voor bijvoorbeeld je boodschappen of de hond. Het voertuig geeft je een boost tot maximaal 25 km per uur en is uitgerust met een 250 watt motor en een slanke 3.500mAh LG batterij, die in drager aan de voorkant verwerkt zit. Ook een LCD-display is van de partij en hiermee kun je switchen tussen de vijf verschillende ondersteuningsniveaus. Uiteraard zie je hier ook belangrijke informatie op. Verder is er ook een walk assist feature, die ervoor zorgt dat de e-bike rustig met je “meeloopt”.

Indiegogo project

ELBI is een Indiegogo project en je kunt de elektrische fiets bemachtigen door mee te helpen met de campagne. Er zijn verschillende modellen om uit te kiezen die je allerlei andere features geven. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een ELBI met 3 of 8 Shimano versnellingen. Het goedkoopste model kost je 888 euro en hiermee krijg je een korting van 54 procent op de normale verkoopprijs. Bedenk je altijd wel bij dit soort crowdfunding campagnes dat het soms misgaat.

Mocht je liever toch een normaler uitziende e-bike willen, kun je evengoed gewoon in Nederland shoppen. Je vindt inmiddels overal wel aanbiedingen en op het moment kun je zelfs bij Gamma terecht voor een betaalbare elektrische fiets.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze aparte e-bike is perfect voor je boodschappen
Sluiten