Elektrische Fiets van de Week: Gazelle Orange C7+ HMB

Waar het een paar jaar geleden iets vreemds was als je iemand voorbij zag zoeven op een elektrische fiets, zijn de dingen tegenwoordig redelijk normaal in het straatbeeld geworden. Als je ook eens een ebike wilt uitproberen zul je echter merken dat er behoorlijk wat opties zijn en dat je op redelijk wat dingen moet opletten. Zo is niet iedere elektrische fiets geschikt voor elk soort gebruik. Wij lichten in ieder geval elke week een bijzonder model uit, zodat je weet wat er allemaal te koop is. Deze week nemen we de Gazelle Orange C7+ HMB onder de loep.

Beste elektrische fiets voor in de stad

De Gazelle Orange C7+ HMB is niet alleen volgens ons een mooie keuze, maar ook volgens het Algemeen Dagblad. Vorig jaar werd de fiets uitgeroepen tot de beste koop voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische stadsfiets. Volgens de AD test zou de ebike ook zonder trapondersteuning een prima fiets zijn en dat is iets dat niet bij alle elektrische fietsen het geval is. Bij sommige fietsen kun je eigenlijk alleen met trapondersteuning vooruit komen, omdat het anders gewoonweg te zwaar is. En helaas houdt de batterij er op een gegeven moment wel mee op.

Gazelle Orange C7+ HMB elektrische fiets

Verschillende accu’s

Ook bij de Gazelle Orange C7+ HMB is de batterij op een gegeven moment leeg, maar gelukkig kun je dan nog gewoon doorfietsen. In dit geval hebben we het over een 300Wh uitneembare accu met een actieradius van 40 tot 55 km, die in de achterdrager zit verwerkt. Mocht je meer willen is dat ook mogelijk. Voor 150 euro extra kun je namelijk voor een 400Wh accu gaan en voor 350 euro extra krijg je een 500Wh batterij voor een maximaal bereik van 80 km.

Gazelle Orange C7+ HMB elektrische fiets

Fluisterstille Bosch motor

Uiteraard is er ook een motor aanwezig om je vooruit te krijgen en dat is hier een Bosch Active Line 3. Deze is in het midden van de fiets verwerkt en zou fluisterstil zijn, zodat je er niet al te veel last van hebt. Ook het display op het stuur is van Bosch en is om precies te zijn een Bosch Intuvia. Verder kun je uit je dak gaan met zeven versnellingen en rijdt je comfortabel dankzij de vering.

Gazelle Orange C7+ HMB elektrische fiets

Prijs en beschikbaarheid

De elektrische Gazelle is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Nadat je je model hebt gekozen, kun je verder ook nog de maat van het frame bepalen, zodat hij precies goed is voor je lengte. Met de standaard accu komt de prijs neer op 2.039 euro en zoals gezegd kun je voor een grotere batterij gaan tegen een meerprijs. Mocht je eerder op zoek zijn naar een elektrische fiets waarmee je ook makkelijk de kids of je boodschappen mee kunt vervoeren, is de Ultimate e-Cargo bakfiets een wat handigere optie. Hij komt wel met een behoorlijk prijskaartje.

Fietsenwinkel

Reageer op artikel:
Elektrische Fiets van de Week: Gazelle Orange C7+ HMB
Sluiten