Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 16 feb 2020

GE17 E-bike: elektrische fiets en vouwfiets voor hipster commuters

De elektrische fiets wordt in alle soorten en maten gemaakt. Van off-road tot racefietsen. Maar ook aan commuters en stadsmensen wordt gedacht. Namelijk met deze elektrische vouwfiets. En de GE17 is misschien wel het meest vreemde en meest toffe ontwerp dat we tot nu toe zijn tegengekomen.

De GE17 e-bike is ontworpen om overal mee naar toe te nemen. Het is een creatief ontwerp, en dat is nog zacht uitgedrukt. Hij is ontworpen voor de gemiddelde persoon die meer dan het gemiddelde gemak van een vouwfiets en elektrische fiets wil ervaren.

GE17 e-bike is de droom van iedere commuter

Het merk van deze elektrische fiets ‘GE’ staat voor ‘Going Everywhere‘. Dat is precies wat je met deze elektrische vouwfiets kunt doen. Deze fiets is gemaakt voor in de stad en voor de commuters onder ons. De e-bike weegt slechts 15 kilo en is snel op te vouwen. Daardoor stop je hem zo in je rugtas. Mits die groot genoeg is natuurijk.

Met standaard versie van deze elektrische fiets kun je zo’n 24 kilometer achter elkaar rijden. Er is ook een lange afstand-uitvoering beschikbaar. Daarmee leg je zo’n 40 kilometer af op een volle accu. Mits je niet zelf ook een beetje mee trapt natuurlijk. Afhankelijk van hoeveel je zelf bereid bent je benen te laten werken kun je er nog een stuk langer mee fietsen. Doordat de GE17 e-bike zo licht is kun je er ook prima mee doorfietsen als de accu leeg is zonder dat het zwaar aanvoelt.

GE17 elektrische vouwfiets elektrische fiets e-bike
GE17 E-bike (Afbeelding: Kickstarter)

Elektrische fiets: bijzonder ontwerp maar weinig bijzondere technische specificaties

Dan over naar wat meer specificaties van deze e-bike. Want heeft hij naast de originele looks ook originele features? Deze vouwfiets haalt een maximale snelheid van 24 kilometer per uur. Dat is vrij standaard voor elektrische fietsen die je veel in de stad ziet en is ook genoeg om je snel van A naar B te brengen. De accu heeft een laadtijd van twee uur. Dus wie met een lege accu op kantoor aankomt kan weer naar huis met een full power volle accu.

Ondanks dat de elektrische vouwfiets compact en licht is, is hij niet alleen bedoeld voor lichtgewichten. Hij kan maximaal 250 kilo gewicht dragen. Daarnaast is op Kickstarter te lezen dat ook langere mensen van rond de 1.85 meter er prima een rondje op kunnen rijden. Dat kan vast, maar of het ook heel comfortabel is is een tweede. Al gebruik je deze e-bike natuurlijk niet voor lange afstanden wat het inderdaad een prima commuter-fiets maakt voor vrijwel iedereen.

elektrische vouwfiets GE17
GE17 E-bike (Bron: Kickstarter)

Geïnteresseerd in deze toffe elektrische vouwfiets? Doe dan een donatie op Kickstarter in de hoop dat het project daadwerkelijk van de grond komt. Een bijdrage en een e-bike kost je ongeveer 600 euro. Deze fiets is wat ons betreft in ieder geval een veel betere aankoop dan deze ongemakkelijke wannabe elektrische vouwfiets die we eerder op Kickstarter tegenkwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GE17 E-bike: elektrische fiets en vouwfiets voor hipster commuters
Sluiten