Ilona Braam
Ilona Braam E-bikes 11 sep 2019

Elektrische fiets: deze elektrische mountainbike filmt meteen al je avonturen

Onlangs vond de jaarlijkse fietsvakbeurs Eurobike weer plaats in Duitsland en mocht de wereld kennismaken met allerlei nieuwe ontwikkelingen op de markt. Uiteraard stond ook de elektrische fiets in de spotlight en zijn er verschillende nieuwe modellen voorbijgekomen. Eén daarvan is de G5 mountainbike van Rimac dochterbedrijf Greyp. Rimac ken je misschien van zijn razendsnelle supercars, zoals de Concept_One.

Greyp mountainbikes

Maar we hadden het over elektrische fietsen en eerder in het jaar bracht Greyp al de full suspension G6 mountainbike uit. Nu zijn ze terug met een elektrische hardtail mountainbike met alleen vering aan de voorkant. Als je naar de twee e-bikes kijkt, zijn er behoorlijk wat overeenkomsten. De G5 is dan ook grotendeels gebaseerd op de G6 en komt met hetzelfde koolstofvezel frame.

Greyp G5 elektrische fiets
Bron: Greyp

Elektrische fiets met camera’s

Ook is de elektrische fiets uitgerust met veel van dezelfde features als de Greyp G6, zoals bijvoorbeeld camera’s aan de voor- en achterkant. Want als je op een mountainbike zit, ben je uiteraard van plan om allerlei spannende dingen te gaan doen. En met camera’s paraat kun je meteen ook alles filmen. Dat kun je zelfs ook live doen om je vrienden jaloers te maken.  Ook kun je clipjes van 15 tot 30 seconden meteen uploaden naar je social media accounts, dankzij een knop bij het stuur. Uiteraard heb je daar internet voor nodig, maar ook daar is aan gedacht met een handige eSIM feature.

Accurate berekening rijbereik

Om je onderweg een boost te geven, is er een 250 watt middenmotor van de partij. Deze krijgt zelf weer zijn power van een 700 Wh batterij, die goed zou moeten zijn voor een actieradius van 100 km. Maar zoals we weten is die actieradius van een elektrische fiets afhankelijk van verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld het terrein waar je op fietst. Mocht je precies willen weten waar je op kunt rekenen, is er een bijbehorende app die een berekening voor je maakt op basis van de stand van je batterij en het terrein van je opgegeven route.

Greyp G5 elektrische mountainbike
Bron: Electrek

OTA updates

Verder ondersteunt de elektrische mountainbike ook OTA updates, wat de e-bike redelijk future proof maakt. Dankzij de updates kan bijvoorbeeld de performance van de batterij worden verbeterd en blijft de fiets langer up to date dan je standaard elektrische fiets. Daarnaast is het rijtuig ook enigszins beschermd tegen grijpgrage handen en krijg je een notificatie met toegang tot de camerabeelden als iemand er zomaar aan zit.

De beveiligingsfeature van de Greyp G5 lijkt een beetje op de sentry-mode van Tesla. Deze modus werd begin dit jaar toegevoegd aan het arsenaal van de Tesla’s. Het is niet de enige nieuwe feature die dit jaar beschikbaar werd gemaakt. Dit is een lijstje van de features die Tesla in 2019 heeft toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze elektrische mountainbike filmt meteen al je avonturen
Sluiten