Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische fietsen 22 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: ook Harley Davidson aan de slag met e-bikes

Harley Davidson staat natuurlijk bekend om zijn krachtige en iconische motorfietsen en de laatste tijd staat zijn elektrische LiveWire model behoorlijk in de aandacht. Het is het bedrijf echter niet ontgaan dat ook de elektrische fiets tegenwoordig erg hot is en daar moesten ze uiteraard ook iets mee doen. Iets meer dan een jaar geleden kregen we al wat concepten te zien en onlangs zou het bedrijf tijdens zijn Annual Dealer’s Meeting dan eindelijk drie prototype e-bikes hebben onthuld.

Elektrische fiets met hoekige middenmotor

De elektrische Harley Davidsons worden omschreven als licht, snel en makkelijk voor iedereen om op te rijden. Ze zouden ontworpen zijn om uit te blinken in de stad en nog een voorbeeld zijn van hoe Davidson’s More Roads initiatief actief werkt om een nieuwe generatie van tweewielige rijders te inspireren. De prototypes zien er behoorlijk strak en ruig uit, hoewel de middenmotor wel erg aanwezig is. Het ziet ernaar uit dat de batterij ergens in het frame zit verwerkt of mogelijk in de unit waar ook de motor in “verstopt” zit.

Harley Davidson elektrische fiets
Bron: Harley Davidson (Bron: Harley Davidson)

Maar één remhendel

Als we naar het stuur kijken lijkt het erop dat de e-bikes maar aan één kant een rem krijgen. Hoewel dat redelijk ongebruikelijk is voor een elektrische fiets, is dat niet zo vreemd bij een motorfiets. En Harley Davidson laat hiermee mogelijk zien toch vooralsnog een motorbedrijf te blijven. Mogelijk hebben we hier ook te maken met een gelinkt hydraulisch remsysteem, waarbij een enkele remhendel de twee wielen met eigen remschijven tot stoppen brengt. Zo’n systeem zien we bijvoorbeeld bij deze elektrische driewieler.

Specificaties?

Verder is het nog redelijk onbekend wat we precies voor specs kunnen verwachten. Het lijkt voorlopig nog vooral om het design te gaan en Harley Davidson geeft aan dat de features van de productiemodellen zullen variëren. Op het moment zijn de fietsen in ieder geval nog niet te koop en zullen ze ook niet op alle markten verschijnen. We hopen uiteraard dat Nederland wel bij de gegadigden zit, want wie wil er nou niet op een Harley Davidson fietsen?

Mocht je toch voor het ruigere werk willen gaan, heeft Harley Davidson zoals gezegd ook nog zijn LiveWire elektrische motorfiets. Eind vorig jaar mochten we kennismaken met het productiemodel tijdens de EICMA motorshow in Milaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: ook Harley Davidson aan de slag met e-bikes
Sluiten