Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 1 aug 2019

Elektrische fiets: dit is de beste koop met een middenmotor

Onlangs hadden we het al over de Nationale e-biketest, waarbij de Telegraaf samen met de Fietsers- en Consumentenbond 35 fietsen onder de loep heeft genomen. In de categorie e-bikes met een voorwielmotor een naafversnelling werd uiteindelijk de Batavus Fonk E-go uitgeroepen als beste koop. Maar niet iedereen is zo’n fan van een elektrische fiets met een voorwielmotor en gelukkig hebben ze dan ook e-bikes getest met een middenmotor. In die categorie (met naafversnelling) bleek de Hercules Roberta F8 de beste prijs/kwaliteit verhouding te hebben.

Op alle punten hoge score

De elektrische fiets kreeg tijdens de test op alle punten een goede beoordeling van de testrijders. De Active Line plus middenmotor van Bosch is goed voor 50 Nm koppel en zou volgens de test onder alle omstandigheden een goede ondersteuning bieden. Dankzij de krachtsensor zou de ondersteuning erg vloeiend zijn en de motor zou daarbij nauwelijks hoorbaar zijn. Mocht je af en toe willen fietsen zonder boost is dat ook mogelijk en met de motor uit zou je gelukkig geen last hebben van weerstand.

elektrische fiets Hercules Roberta F8

Actieradius van 100 km

Verder is de elektrische fiets getest met een 400Wh accu. Deze zou goed zijn voor een maximale actieradius van 100 km en zou je makkelijk kunnen verwijderen om hem binnen op te kunnen laden. Tijdens het zware testparcours bleek de actieradius uiteindelijk 43,5 km te zijn. Andere features zijn een de acht versnellingen, hydraulische velgremmen, een luxe display en een verende zadelpen.

Hercules Roberta F8 e-bike

Beste koop

Zoals gezegd kreeg de Hercules Roberta F8 de titel “beste koop” in zijn categorie. Dit dankzij de goede gebruikersbeoordeling in combinatie met de scherpe prijs. En die prijs is 2.549 euro. Uiteraard is dit geen Aldi of Lidl prijskaartje en dat betekent alleen maar dat het wel erg goed moet zitten met de kwaliteit van de elektrische fiets en zijn features, aangezien de Hercules uiteindelijk toch de beste koop bleek te zijn.

Of toch voorwielmotor?

Maar mocht je nou toch voor een voorwielmotor willen gaan, dan is de Batavus Fonk E-Go weer de beste koop. E-bikes met een voorwielmotor zijn doorgaans wat goedkoper dan fietsen met een middenmotor en in dit geval klopt dat ook. Voor de Batavus hoef je namelijk “maar” 1.399 euro neer te tellen.

 

De Telegraaf

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit is de beste koop met een middenmotor
Sluiten