Elektrische fiets huren in Nederland? Op deze 5 plekken kan dat!

Een elektrische fiets is een grote aankoop. Een goede e-bike kost al snel 2500 euro. Als je alleen een dagje op een elektrische fiets wilt rond racen, of wilt ervaren hoe hij rijdt voor je er een koopt, is een elektrische fiets huren dé uitkomst.

Er zijn veel plekken in Nederland waar je elektrische fietsen kunt huren. Van het hoge noorden tot aan het diepe zuiden: dit zijn vijf plekken waar je een e-bike kunt huren in Nederland voor een actief dagje uit.

Verken heuvelachtig Limburg met een elektrische fiets

Het landschap in Limburg kenmerkt zich om zijn heuvelachtige landschap. Dit landschap zie je alleen in het zuiden van Nederland. Onze benen zijn vaak niet gewend om heuvel op en heuvel af te fietsen. Wie hierbij wel een duwtje in de rug kan gebruiken kan een elektrische fiets huren. Doe dat bijvoorbeeld bij Scooter verhuur Limburg.

elektrische fiets Kymco Street`
Op pad met de e-bike (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Met een elektrische tandem over de Veluwe

In je eentje op een elektrische fiets is leuk, maar samen op een elektrische fiets rondrijden is nog leuker. Een lange fietstocht over de Veluwe is ook een stuk makkelijker met een elektrische tandem onder je kont en een extra paar benen om te helpen trappen. Huur zo’n e-tandem huren bij VeluweActief.

Op een e-bike door het Twentse landschap

Twente heeft een groen en glooiend landschap. Dit landschap is misschien niet zo uitdagend als de heuvels in Zuid-Limburg, een ritje op de Twentse Paasberg, de Hakenberg en de Tankenberg vragen zeker de nodige inspanning. Huur een e-bike bij Actief Twente voor je rit door het oosten. De fietsen van Actief Twente zijn allemaal damesmodellen met lage instap waardoor ze voor iedereen makkelijk in gebruik zijn.

Elektrische fiets huren op Terschelling

Terschelling leent zich perfect voor het maken van prachtige fietstochten door het duinlandschap en over de boschplaat. De wind op het eiland waait alleen helaas niet altijd met je mee. Een elektrische fiets maakt een aantal kilometers tegen de wind in fietsen echter een eitje. Terschelling heeft een veelvoud aan fietsverhuurders die allerlei soorten fietsen en elektrische fietsen verhuren. Zo verhuurt Zeelen fietsverhuur elektrische damesfietsen, elektrische bakfietsen en meer. Als je in West-Terschelling van de boot afstapt loop je zo even deze fietsverhuur aan.

elektrische fiets duinen fietsroute
Fietsen door de duinen (Afbeelding: ANP / Koen Suyk)

Verken Utrecht en omgeving op een e-bike

Een elektrische fiets is fijn voor lange fietstochten in de natuur, maar is ook handig in de stad. Ben je een dagje in Utrecht? Huur dan een elektrische fiets om de stad mee te verkennen en daarna een uitstapje te maken naar de Maarsseveense plassen of andere buitengebieden. Dit kan onder andere bij Gijsbrechttweewielers, waar je verschillende (tweedehandse) elektrische fietsen kunt huren.

Op zoek naar nog meer mooie plekken om te fietsen in Nederland? Bekijk dan hier 5 heerlijke fietsroutes om Nederland mee te ontdekken.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets huren in Nederland? Op deze 5 plekken kan dat!
Sluiten