Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische fietsen 6 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fiets: deze futuristische e-bike ziet er bijna nep uit

Als je eens een Google waagt aan de woorden “elektrische fiets”  kom je er al gauw achter dat er behoorlijk wat verschillende modellen bestaan. De meeste e-bikes zien er min of meer hetzelfde uit, terwijl er een paar zijn die duidelijk erg creatieve designers moeten hebben gehad. Het is tegenwoordig ook lastig om als bedrijf met je elektrische fiets op te vallen tussen de vele opties op de markt. Toch is het Karmic behoorlijk goed gelukt met hun nieuwe OSLO model. De e-bike ziet er dusdanig futuristisch uit, dat je toch even twijfelt of het wel om een echte fiets gaat.

Kruising tussen e-bike en brommer

De Karmic OSLO lijkt op een mix tussen een elektrische fiets en een brommer. Daar waar de meeste e-bikes uitgerust zijn een zadel dat we ook van de normale fiets kennen, ziet die van de OSLO er een stuk comfortabeler uit. Het zadel is dan ook een stuk langer dan we gewend zijn en lijkt wat dat betreft meer op de comfortabele(re) zitting van een bromfiets. Iets anders dat de elektrische fiets een opvallende verschijning maakt is het minimalistische lage frame en de wielen, die geen spaken lijken te hebben.

Karmic OSLO elektrische fiets
Bron: Karmic

Elektrische fiets voor mensen die niet willen

Het geheel ziet er wat cartoon-achtig uit, maar we lijken wel degelijk met een serieuze elektrische fiets te maken te hebben. Karmic wil met de OSLO de wereld veranderen en zelfs mensen die niet echt fan zijn van fietsen overhalen om het toch eens te proberen. De e-bike is bedoeld als stadsfiets om snel even boodschappen te doen, dan het werk te racen of gewoon voor de lol erop uit te trekken.

Karmic OSLO elektrische fiets
Bron: Karmic

Zadel met extra opslagruimte

De motor van de elektrische fiets geeft je een boost tot zo’n 32 km per uur en komt met drie niveaus aan trapondersteuning (Eco, Normal en Boost). Zoals je zou verwachten gaat de batterij wat langer mee als je voor Eco gaat en zorgt de Boost-modus ervoor dat je weer wat sneller moet opladen. Maar als je een extra batterij hebt, is dat aan de andere kant ook helemaal geen probleem. De batterij zou je makkelijk binnen een halve minuut kunnen vervangen onder het zadel. Daar vind je overigens ook wat extra ruimte om wat spulletjes kwijt te kunnen. Verder zou de batterij goed zijn voor een actieradius van 32 km en zou dat volgens de makers een realistische schatting zijn. Ze houden er hierbij rekening mee dat je het “gaspedaal”, dat ook nog bij de fiets hoort, tijdens je rit vaker wel dan niet gebruikt.

Kickstarter project

Mocht je het een poging willen wagen, vind je de Karmic OSO op Kickstarter en kun je hem bemachtigen voor een pledge van 1.369 euro. Helaas versturen ze de elektrische fiets op het moment alleen naar Amerika, maar mogelijk komt daar verandering nadat het Kickstarter project is afgerond. Als je het in de tussentijd zou willen proberen, zijn er wel manieren om pakketjes die eigenlijk alleen naar de VS worden verstuurd toch in Nederland te ontvangen.

Iets anders dat er futuristisch uitziet is deze heerlijke bubbel-auto, die op de één of andere manier tegelijkertijd ook een retro vibe heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze futuristische e-bike ziet er bijna nep uit
Sluiten