Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 8 feb 2020

DelFast’s nieuwste elektrische fiets rijdt bijna 400 km op volle accu

De elektrische fiets is niet meer in opkomst. Hij is er. In volle glorie. Hij is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Daarom lichten wij zo nu en dan een opvallend exemplaar voor je uit. Vandaag is dat DelFast’s speciale off road e-bike.

DelFast is misschien geen onbekende naam voor wie geïnteresseerd is in super groffe e-bikes. De fabrikant heeft nu een nieuwe campagne gestart op Kickstarter voor de productie van een fiets waarvan de accu bizar lang mee gaat.

Elektrische fiets met pit

Wat bizar lang is? Wat dacht je van 380 kilometer rijden op een volle accu. Daarmee torent deze elektrische fiets ver uit boven de gemiddelde e-bike die op de markt is. DelFast is er van overtuigd dat je geen topconditie hoeft te hebben om een enorme afstand af te leggen op de fiets. En met een intercity-fiets als deze lijken ze daar inderdaad gelijk in te hebben.

Het bedrijf komt uit Oekraïne maar laat de accu’s voor de e-bike maken in de VS. Daarnaast is de fiets voorzien van verschillende extra features. Denk bijvoorbeeld aan GPS-tracking, een richtingaanwijzer, je kunt de fiets vanaf afstand starten en meer.

DelFast e-bike elektrische fiets
Nieuwste elektrische fiets van DelFast (Bron: Kickstarter)

Niet de looks van een stadsfiets

De elektrische fiets heeft een opvallend design. Het lijkt op een off road bike, maar je kunt er ook prima een rondje door de stad mee rijden. Al zal je daar wel aardig wat bekijks mee krijgen en wellicht wat problemen met het veilig parkeren.

Op het stuur vind je de fietscomputer waarop je handige informatie over je trip kunt vinden. Het display doet denken aan een retro wekker of iets digitaals dat in de jaren negentig is gemaakt. De features zijn echter veel geavanceerder dan in die tijd mogelijk was. Het past goed bij het groffe design van de fiets.

elektrische fiets DelFast
De computer op DelFast’s e-bike (Bron: Kickstarter)

De campagne op Kickstarter loopt op dit moment nog. Wie er een wil hebben moet daar op zijn minst 2460 euro voor neertellen. Ben je trouwens benieuwd hoe het er uit ziet om 380 kilometer te fietsen op deze e-bike? Check het hier onder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
DelFast’s nieuwste elektrische fiets rijdt bijna 400 km op volle accu
Sluiten