Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 23 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Bouw je fiets in no-time om van simpele stadsfiets tot snelle elektrische fiets

Een elektrische fiets is tof maar er hangt in de meeste gevallen ook een flink prijskaartje aan. Eentje die de velen van ons niet willen of kunnen betalen. Daar heeft deze startup wat op bedacht.

Met UrbanX’ UrbaNext bouw je iedere fiets in no-time om tot een e-bike. Vervang het voorwiel van je favoriete tweewieler met dit wiel en geef de rest van het verkeer het nakijken.

UrbanX UrbaNext elektrisch voorwiel voor iedere fiets

UrbaNext elektrische voorwiel is niet alleen een goede oplossing voor wie geen honderden (of duizenden) euro’s wil uitgeven aan een e-bike. Hij is ook perfect voor wie geen ruimte heeft om meerdere fietsen te stallen. Alleen voorwiel neemt immers niet veel ruimte in beslag. UrbaNext is een elektrisch voorwiel waarmee je zelfs je oude omafiets omtovert tot een elektrische fiets.

Het project op is zowel op Kickstarter als op IndieGogo te vinden. Hij heeft niet geheel onverwacht op beide crowdfundingplatforms aardig wat geld opgebracht. De crowdfunding-acties lijken echter wat gedateerd en we weten niet zeker wat er is gebeurd met het project. Maar toch lichten we dit wiel uit omdat het zo’n tof idee is en wij hem stiekem ook op ons oude barrel willen installeren.

UrbanX Kickstarter Elektrische fiets e-bike
UrbanX UrbaNext elektrisch voorwiel Afbeelding: Kickstarter)

Een waardevolle upgrade: van simpele stadsfiets naar snelle elektrische fiets

Volgens de makers van UrbaNext bouw je met deze gadget iedere fiets in 60 seconden om tot een e-bike. Dat geloven we. Alleen moet je dan wel weten hoe je een fietswiel moet verwisselen hè. Het wiel van UrbanX is verkrijgbaar in verschillende maten waardoor hij op de meeste fietsen past.

Als het je is gelukt om dit fietswiel op je fiets te zetten dan kun je er ongeveer 48 kilometer achter elkaar mee fietsen. Waar je eerder moeite had om tegen de wind in te fietsen, haal je nu met gemak een snelheid van 30 kilometer per uur. Dit maakt UrbaNext een kosten efficiënte manier om van de gemakken van een elektrische fiets te profiteren. Zonder daarvoor een al te grote investering te doen. Daarnaast kun je gewoon je eigen fiets blijven gebruiken. Met dit elektrische voorwiel er op gemonteerd wordt je fiets slechts 7 kilo zwaarder.

elektrisch voorwiel UrbanX Urbanext elektrische fiets
Het elektrische voorwiel van UrbanX met blauwe accu (Afbeelding: Kickstarter)

Op het wiel zit een elektrische batterij bevestigd. Die haal je er af en klik je er zo weer op wanneer hij is opgeladen. De batterij is klein en licht waardoor je bijvoorbeeld ook een extra batterij kunt meenemen in je backpack.

elektrisch voorwiel e-bike UrbaNext
UrbaNext elektrisch voorwiel (Bron: Kickstarter)

Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden weten we niet zeker wat er met het wiel is gebeurd. Ondanks dat de project op Kickstarter en IndieGogo meer dan twee miljoen Dollar (!) heeft opgebracht, lijkt het er niet op dat het wiel al rolt. (Ben je hipster en..) Op zoek naar een andere betaalbare elektrische fiets? Dan raden we je aan deze ultra kleine elektrische vouwfiets eens te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bouw je fiets in no-time om van simpele stadsfiets tot snelle elektrische fiets
Sluiten