Ilona Braam
Ilona Braam Tech 16 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: nog zo’n handige e-bike die je makkelijk opvouwt

Het is geen geheim dat we in Nederland houden van fietsen. Helaas heeft dat er ook in geresulteerd dat fietsen gewilde objecten zijn voor dieven, aangezien ze de voertuigen vaak ook weer snel door kunnen verkopen. Met een elektrische fiets moet je al helemaal voorzichtig zijn en die wil je eigenlijk ook niet buiten laten staan. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van een opvouwbare e-bike. De Vilano Quark is zo’n opvouwbare elektrische fiets en kun je dan ook makkelijk overal met je mee naar binnen nemen.

Lichte opvouwbare elektrische fiets

De Vilano Quark is naast opvouwbaar ook behoorlijk licht. Dat maakt het al helemaal makkelijk om de fiets bijvoorbeeld  ‘s avonds mee naar binnen te nemen om hem veilig in de gang te laten staan. Natuurlijk kun elke fiets wel mee naar binnen nemen, maar het scheelt dat je de e-bike op kunt vouwen tot een klein pakketje. Om het ding zo compact te krijgen, kun je zowel het frame als het stuur opvouwen.

elektrische fiets Viliano Quark Kickstarter

Eén niveau aan trapondersteuning

Nadat je de elektrische fiets weer hebt opengevouwen, kun je weer van alles aanpassen zodat hij voor iedereen lekker trapt. Zo kun je bijvoorbeeld het zadel verstellen en is ook het stuur in hoogte verstelbaar. Om je die elektrische boost onderweg te geven is er een 250 watt motor aanwezig. Deze helpt je naar voren met één niveau aan trapondersteuning. Andere features zijn 16 inch wielen, een simpel LED-display en schijfremmen.

elektrische fiets Vilano Quark

Pledgen op Kickstarter

De Vilano Quark is een kickstarter project en voor een pledge van omgerekend 400 euro kun je de elektrische fiets bemachtigen. Het project is een paar dagen geleden gelanceerd en heeft op het moment helaas nog geen geld opgehaald. Wel werken ze met een all-or-nothing systeem, wat betekent dat het project alleen doorgaat als ze hun investeringsdoel hebben behaald. Mochten ze niet genoeg geld ophalen, ben jij als investeerder ook je geld niet kwijt. Het is dus nog even afwachten wat er gaat gebeuren.

Een andere opvouwbare elektrische fiets is de Mando Footloose. En niet alleen is het een opvouwbare e-bike, maar het is ook nog eens de eerste opvouwbare e-bike zonder ketting.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: nog zo’n handige e-bike die je makkelijk opvouwt
Sluiten