Jelle van Es
Jelle van Es Tech 28 mrt 2018

Deze elektrische fiets lijkt op een klassieke Scrambler motor

Elektrische fietsen heb je in vele soorten en maten. Soms gaat het om een lekker klein en wendbaar model, de andere keer heb je juist een elektrische fiets die het moet hebben van zijn prestaties en heb je een dus wat groter uitgewerkt geheel. Deze keer kijken we naar de Cruzer. Een elektrische fiets die eigenlijk meer lijkt op een motor zoals die in de jaren zestig werd uitgebracht. Daarmee is hij wat apart, maar eigenlijk ook wel erg lekker.

Elektrische fiets die oogt als een motor

De Cruzer is het product van Rayvolt Bikes. Het is een bedrijf dat gevestigd is in Barcelona en de Cruzer is hun eerste fiets die zij op de markt brengen. Het is volgens hen een echte ode aan de motoren zoals die in de jaren zestig meededen aan racewedstrijden. Het levert echt een unieke look op, maar het is gelukkig niet alleen looks. De Cruzer heeft ook wat interessante techniek in zich.

Cruzer elektrische fiets
Cruzer elektrische fiets
Cruzer elektrische fiets

Zo wordt de Cruzer elektrische fiets voorzien van een batterij die goed is voor 400 watts aan kracht. Je kunt met de 48-volt lithium batterij van Samsung ongeveer iets meer dan een uur op volle kracht rijden. De motor laat je versnellen tot zo’n 25 kilometer per uur, daarna stopt hij met kracht er bij geven.

De Cruzer elektrische fiets is zodoende meer een relaxte fiets waarmee je rustig over de boulevard fietst en je gezien wilt worden in plaats van dat je er echt kilometers op gaat maken. Het draait meer om de looks dan om de performance. Iets dat in de onderstaande video ook wel duidelijk naar voren komt.

De Cruzer elektrische fiets komt in twee verschillende maten en je kunt kiezen voor een enkele of dubbele batterij. Het basismodel kost 2600 euro, maar je kunt hem zo aanpassen dat hij uiteindelijk zo’n 3500 euro gaat kosten. Wil je meer lezen over elektrische fietsen? Dit zijn dan de vijf besten die je in Nederland kunt halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets lijkt op een klassieke Scrambler motor
Sluiten