Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 4 apr 2020

Social distancing? Hierom is een elektrische fiets juist nu een top idee

De aanschaf en het gebruik van een elektrische fiets was altijd al een goed idee. Maar forenzen zonder e-bike hebben er nu een sterk argument bijgekregen om er toch een te kopen. De fiets houdt je namelijk gezonder dan je wellicht denkt.

In een tijd waarin ‘social distancing’ belangrijk is, helpt een e-bike je dit serieus te nemen. Een elektrische fiets is jouw persoonlijke snelle vervoersmiddel die jou op veilige afstand van anderen van A naar B verplaatst.

Snel naar werk op e-bike

In deze tijden is openbaar vervoer een beetje een no go geworden. Stap je nog wel in de tram of trein? Dan probeer je (als je slim bent) niks aan te raken. Probeer dat maar eens zonder om te vallen als de tram stopt. Ook de OV-fiets kun je maar beter laten staan. Je weet namelijk niet welke vingers die hebben aangeraakt voordat jij er een ritje op maakt.

NS trein
Treinreizigers in een NS-trein (Afbeelding: ANP / Remko De Waal)

Wie normaliter een stad moet doorkruisen of naar de naastgelegen stad reist met het OV is daarom beter af de fiets te pakken. Alleen zit niet iedereen te trappelen om die misschien nét te lange rit op de fiets te maken. Dit is waar een elektrische fiets je helpt om op een veilige afstand van anderen toch snel op je werk te komen. Mits je nog naar je werk gaat natuurlijk.

Londen bedankt zorgmedewerkers met elektrische fietsen

In verschillende landen zijn er al voorbeelden van medewerkers in de (ouderen)zorg die zijn overgestapt naar e-bikes. Medewerkers van de Key National Health Service in Londen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis een elektrische fiets te huren. Met de GoCycle e-bike reizen ze snel naar werk. Maar het belangrijkste is dat ze niet het risico lopen een virus te krijgen of over te dragen in het openbaar vervoer.

GoCycle ebike elektrische fiets
GoCycle elektrische fiets (Afbeelding: GoCycle)

Gezondheid en fitheid voorop met de elektrische fiets

Niet alleen in tijden van crisis als deze, maar ook in normale omstandigheden is het gezonder voor je om met een elektrische fiets te commuten. Je lichaam zal je dankbaar zijn met dit extra beetje lichaamsbeweging. Al helemaal als je een kantoorbaan hebt en vrijwel de hele dag stilzit. Mocht dit niet genoeg reden voor je zijn om een e-bike aan te schaffen, dan is al het bovenstaande misschien wel de overweging waard. Al kun je natuurlijk ook gewoon je stadsfiets, omafiets, racefiets of mountainbike uit de schuur pakken en je benen wat harder laten werken. Wil je meer lezen over de elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Social distancing? Hierom is een elektrische fiets juist nu een top idee
Sluiten