Sam Dille
Sam Dille Elektrische fietsen 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De 5 elektrische fietsen die de langste afstand kunnen afleggen

Het maximale bereik is een belangrijke factor om te overwegen als je een nieuwe elektrische fiets koopt. De meeste e-bikes hebben een prima actieradius, maar er zijn een paar absolute toppers waarmee je urenlang kunt fietsen op één lading.

Hoe ver je kunt rijden op een elektrische fiets is lastig te zeggen, want het hangt af van hoe je hem gebruikt. Twee e-bikes met dezelfde batterij kunnen heel verschillende afstanden afleggen, afhankelijk van of je hard rijdt of lekker relaxed trapt met weinig ondersteuning.

5 elektrische fietsen met een mega actieradius

Er zijn in ieder geval een aantal modellen die een enorme batterij hebben en je dus flink wat uren op weg kunnen helpen. Wij hebben de vijf krachtigste voor je klaarstaan. Let op: sommige modellen zijn niet verkrijgbaar in Nederland, maar ze geven je wel een goed beeld van wat een groot bereik voor een e-bike betekent.

#1 FUELL Flluid 2

De FUELL Fluid 2 is een van de nieuwste elektrische fietsen op de markt en heeft misschien wel de langste actieradius die je ooit bij een e-bike hebt gezien. Met een bereik van 362 km en twee verwijderbare batterijpakketten, met een totale capaciteit van 2 kWh, is het een krachtpatser voor iedereen die lange afstanden wil afleggen.

FUELL Flluid-2 elektrische fiets
FUELL Flluid-2 (Afbeelding: FUELL)

Check de e-bike hier

#2 Optibike R22 Everest

Eerder schreven we al dat je met deze elektrische fiets de Mount Everest kunt beklimmen op één volle lading. De Optibike R22 Everest kan zijn gebruiker dankzij de 3.26 kWh batterij zijn bestuurder 510 kilometer op sleeptouw nemen. Dat zou betekenen dat je twintig uur kunt fietsen op een enkele lading.

Optibike R22 Everest
Optibike R22 Everest met een karretje (Afbeelding: Optibike)

Check de e-bike hier

#3 Watt Wagons HOUND

De Watt Wagon HOUND heeft een paar toffe functies die erg zeldzaam zijn voor elektrische fietsen. Naast een bereik van 322 kilometer heeft de EV ingebouwde laders, die je kunt gebruiken bij laadstations voor elektrische auto’s. Heel handig als je onderweg met een lege accu komt te zitten. De actieradius wordt mogelijk gemaakt door een enorme batterij met een capaciteit van 3.210 kWh.

Watt Wagons HOUND
Watt Wagons HOUND (Afbeelding: Watt Wagons)

Check de e-bike hier

#4 EUNORAU Flash: de elektrische fiets met drie batterijen

Sommige bedrijven, zoals Watt Wagons, gebruiken één gigantische batterij om e-bikes met een groot bereik te ontwikkelen. Andere bedrijven gebruiken juist meerdere kleine batterijen om de actieradius op te krikken. De EUNORAU Flash is daar een goed voorbeeld van. Met zijn drie accu’s kan de elektrische fiets tot 354 kilometer cruisen op een enkele lading. De EV ziet er daarom nogal bijzonder uit, maar je krijgt er veel rijplezier voor terug.

EUNORAU Flash
EUNORAU Flash (Afbeelding: EUNORAU)

Check de e-bike hier

#5 Juiced HyperScrambler 2

De Juiced HyperScrambler 2 is bijna uitverkocht vanwege een handelsmerkgeschil. Maar ze komen snel terug onder een nieuwe naam met dezelfde specs. En als de specs hetzelfde blijven, dan krijg je nog steeds twee 52V 19.2Ah-batterijen, voor bijna 2.000 Wh!

De elektrische fiets heeft een van de beste batterijen die er zijn. Ze geven de EV genoeg energie om de hele dag te blijven rijden. De e-bike rijdt 160 kilometer op één lading.

Juiced HyperScrambler 2
Juiced HyperScrambler 2 (Afbeelding: Juiced Bikes)

Check de e-bike hier

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!