Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 31 mei 2020

Elektrische Fiets: lockdown geeft boost aan de snelle fiets

Over de hele wereld worden steeds meer elektrische fietsen verkocht. De elektrische fiets heeft de laatste jaren ook een aardige transformatie doorgemaakt waardoor zijn populariteit niet vreemd is. Nieuwe modellen hebben niet alleen een langere accuduur, maar ook een strakker uiterlijk waarbij de elektrische onderdelen soms volledig in het frame zijn verwerkt.

De populariteit van e-bikes is de laatste jaren gestaag toegenomen. In de laatste maanden zagen veel fabrikanten echter een piek in de interesse en verkoop in e-bikes. Lees hieronder hoe dat zit.

Verkoopcijfers elektrische fiets stijgt fors tijdens lockdown

Ondanks dat ons allen tijdens de lockdown is gevraagd om binnen te blijven, gaan veel mensen toch nog steeds de deur uit. In sommige gevallen is dit natuurlijk noodzakelijk. Het is duidelijk dat men nadenkt over wat de beste manier is om zich van A naar B te verplaatsen. Dit blijkt onder andere uit de verkoopcijfers van elektrische fietsen in de laatste maanden. Die cijfers stegen de laatste maanden namelijk fors. Eind 2019 ging het in Europa en in de VS al heel lekker met de verkoop van e-bikes. De lockdown heeft in beide continenten de verkoop een (onverwachte) boost gegeven.

Zo rapporteerde de Nederlandse e-bike fabrikant VanMoof in maart een toename in verkoop van 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de Amerikaanse e-bike fabrikant Lectric Ebikes ziet een stijging van 140 procent in hun verkoop. Deze stijging zette precies in vanaf het moment dat de lockdown in het land werd aangekondigd, aldus medeoprichter Levi Conlow tegen Electrek.

Volgens bike-eu nam de verkoop van de elektrische fiets in deze periode ten opzichte van vorig jaar toe met 226 procent, in Engeland 184 procent, in Nederland 140 procent en in Frankrijk 92 procent.

VanMoof S3 elektrische fiets
VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Waarom juist nu?

Het is natuurlijk speculeren waarom de elektrische fiets in de laatste maanden aan extra populariteit heeft gewonnen. Al is het niet moeilijk hier goede redenen voor te bedenken. Zo brengt een e-bike je snel van A naar B zonder zorgen over social distancing. De e-bike is daarom een goed alternatief voor een tripje met het openbaar vervoer. Het is daarom ook een fijn vervoersmiddel voor in de stad waar je niet met een auto wil rijden.

Daarnaast kun je met een e-bike gemakkelijk op een geïsoleerde manier toch van de buitenlucht genieten. Dat kan ook met een ‘gewone’ fiets, maar een e-bike geeft misschien nét de boost die veel mensen in deze periode nodig hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische Fiets: lockdown geeft boost aan de snelle fiets
Sluiten