Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 4 aug 2019

Elektrische fiets: met deze e-bike loop en fiets je tegelijkertijd

Zoals we weten bestaan er behoorlijk wat verschillende e-bikes, maar sommige modellen zijn toch echt opvallend te noemen. Zo bestaat er een elektrische fiets met kunstmatige intelligentie om je onderweg te helpen en kun je alle terreinen aan met deze ebike met twee voorwielen. Een andere opvallende fiets is de Lopifit. Dit zou de eerste elektrische loopfiets zijn en om vooruit te komen moet je inderdaad op de fiets lopen.

Elektrische fiets met loopband

Dat klinkt wat vreemd, maar er wordt al veel duidelijk als je het design van de elektrische fiets ziet. In plaats van een zadel met een ketting, krijg je namelijk te maken met een heuse loopband. En zoals je al vermoedt moet je op de loopband wandelen om vooruit te komen. Het voordeel is dat je met een ontspannende wandeling wel een stuk harder komt dan normaal.

Lopifit elektrische fiets

Geen zadelpijn

De elektrische fiets ondersteunt je namelijk gewoon zoals altijd tot 25 km per uur. Hierdoor kun je grotere afstanden afleggen tijdens je wandeling. Een voordeel ten opzichte van een standaard elektrische fiets is dat je bijvoorbeeld ook geen last krijgt van zadelpijn. We weten allemaal dat zo’n zadel na een tijdje toch wat awkward begint te worden.

Lopifit e-bike

Actieradius van 70 km

Om je die handige boost te geven is de e-bike uitgerust met een 250 watt Bafang motor en een 960Wh Panasonic batterij zorgt ervoor dat dat de motor zelf energie heeft. De accu zou goed zijn voor en actieradius van 50 tot 70 km en binnen 4 uur weer zijn opgeladen. Dat is toch een stukje verder dan waar je met je gebruikelijke wandeling aan komt.

Mocht je geïnteresseerd zijn, kun je de elektrische loopfiets bestellen op de Lopifit website voor 2.595 euro. Ook zijn er behoorlijk wat fysieke verkooplocaties als je bijvoorbeeld eerst een “proefloopje” wilt maken. Over een tijdje wordt het overigens ook mogelijk om op de fiets in virtual reality te lopen. Soort van dan. Google is namelijk bezig met het toevoegen van een AR functie voor zijn Maps app. Wel niet vergeten om je smartphone aan het stuur vast te maken en niet in je hand vast te houden.

Lopifit

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: met deze e-bike loop en fiets je tegelijkertijd
Sluiten