Is deze Italiaanse elektrische fiets de SUV der e-bikes?

De e-bike startups schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. De een na de ander doet een poging een elektrische fiets te ontwikkelen die opvalt. Dat is Moto Parilla gelukt met dit opmerkelijke design.

We lichten wekelijks meerdere e-bikes uit. Daarom hebben we al veel verschillende exemplaren voorbij zien komen. Maar wij schrikken zelfs een beetje van deze elektrische fiets die door de makers ook wel de SUV e-bike wordt genoemd.

Van Kickstarter tot SUV op de weg

Wat begon als een campagne op Kickstarter is nu deze elektrische fiets die er uit ziet als een futuristische motor. Dat is het echter niet. Het is een elektrische fiets ontworpen door het Italiaanse Moto Parilla. Moto Parilla heeft goed zijn best gedaan om deze fiets er zo flitsend mogelijk uit te laten zien. De brede banden en het bijzondere frame doen ons denken aan een voertuig uit Max Max Fury Road of een andere spacy film. Deze e-bike is echter bedoeld voor dagelijks gebruik. Al kun je er ook goed off-road trips mee maken of bergop mee fietsen.

elektrische fiets motor parilla
Motor Parilla Carbon elektrische fiets (Bron: Motor Parilla)

Elektrische fiets met volume en gewicht

Deze elektrische fiets is, ondanks dat het frame is gemaakt van carbon, geen lichtgewicht. Hij weegt namelijk 38,3 kilo. Dat is heel fors voor een e-bike. Hoe hij toch gemakkelijk een berg of heuvel op kan rijden met al dat gewicht? Dat komt door de krachtige 1000w motor. Daarnaast heeft de Moto Parilla Carbon elektrische fiets een 48-volt Li-ion batterij (13.6 Ah).

Om toch gewicht te besparen heeft Moto Parilla een aantal gewichtsbespyrende maatregelen genomen. Denk bijvoorbeeld aan de aluminium voorvork en aluminium wielen. Daarnaast zijn de trappers VP alloys, wat ze lichter maakt dan andere trappers.

elektrische fiets motor parilla
Motor Parilla Carbon (Bron: Motor Parilla)

Het dikke frame zorgt niet alleen voor stabiliteit op de fiets, maar maakt het ook een duurzame constructie. Dat is al helemaal handig wanneer je heb gebruikt om off-road mee te rijden. De fiets is een goede mix tussen veiligheid en fun.

Wie benieuwd is naar verdere specificaties van deze e-bike en wel gecharmeerd is van het niet zo subtiele Italiaanse design kan terecht op de website van het bedrijf.

Motor parilla elektrische fiets
Motor Parilla Carbon (Bron: Motor Parilla)
Reageer op artikel:
Is deze Italiaanse elektrische fiets de SUV der e-bikes?
Sluiten