Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 5 jul 2019

Elektrische fiets: CLIP tovert je doodnormale fiets om tot e-bike

Als mensen op vakantie erachter komen dat je Nederlands bent, is vaak één van de eerste vragen of je in Amsterdam woont. Ook lijken ze te denken dat we altijd maar wiet op zak hebben. Iets anders waar Nederland om bekend staat is het enorme aantal fietsen. De meeste Nederlanders lijken dan ook een fiets te hebben en tegenwoordig stappen we ook steeds meer over op elektrisch fietsen. Maar wat doe je dan met je oude fiets? Precies hetzelfde. Met CLIP tover je je normale fiets namelijk binnen een seconde om tot een elektrische fiets.

Klikbare e-motor

CLIP is een elektrische motor, die je zo’n beetje op iedere fiets kunt monteren. Dat gebeurt op de voorvork van je standaard fiets en de 450 watt motor zorgt er vervolgens voor dat je onderweg  een lekkere boost krijgt. Uiteraard heeft de motor ook energie nodig en dat wordt weer verzorgd door een 4Ah lithium-ion batterij. De accu zorgt meteen ook voor power voor een fietslamp, zodat je je niet alsnog suf hoeft te trappen met een dynamo. Zoals je zou verwachten is er een bijbehorende app en hiermee kun je de motor besturen.

CLIP motor elektrische fiets

Van normale naar  elektrische fiets en weer terug

Net zo makkelijk als CLIP je een elektrische fiets geeft, kun je weer teruggaan naar je standaard fiets. De motor is namelijk ook weer eenvoudig te verwijderen en licht genoeg om in je tas mee naar binnen te nemen als je bijvoorbeeld op je werk bent aangekomen. Aan het einde van de dag tover je je fiets weer om tot een e-bike om een stuk sneller thuis te zijn. De makers van CLIP proberen met de elektrische motor de afhankelijkheid van auto’s in de steden te verminderen. Op de fiets naar het werk gaan is tevens niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je eigen gezondheid.

CLIP motor elektrische fiets

CLIP preorderen

Op het moment is CLIP helaas nog niet te koop, maar je kunt hem al wel preorderen. Volgens de planning zou hij aan het einde van het jaar beschikbaar moeten zijn en dan hoef je dus ook geen elektrische fiets meer te kopen. De e-motor komt in verschillende varianten en voor de klassieke versie betaal je omgerekend zo’n 353 euro. Dan is er ook nog een geavanceerd model met een prijskaartje van 530 euro. Deze heeft nog als extraatje een fietscamera, zodat je meteen je fietstochtjes kunt filmen of dieven kunt betrappen.

Als je overigens met de app aan de slag gaat op de fiets, moet je je smartphone wel in een houder stoppen. Vanaf 1 juli geldt er namelijk een telefoonverbod op de fiets en riskeer je een boete van 95 euro als je met je smartphone je hand op de fiets stapt.

Manners

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: CLIP tovert je doodnormale fiets om tot e-bike
Sluiten