Elektrische fiets: dit is de e-bike waar captain Kirk zijn ruimteschip voor heeft omgeruild

Omdat de elektrische fiets nu al een tijdje steeds populairder wordt, zijn er ook behoorlijk wat bedrijven die de voertuigen ontwikkelen. En met zoveel concurrentie moet je behoorlijk je best doen om op te vallen. Zo gaan sommige fietsenmakers voor een opvallend design en gaan anderen voor features die je nergens anders vindt. Het merk Pedego Electric Bikes besloot het over een ander boeg te gooien en charterde de acteur William Shatner om onder de aandacht te brengen hoeveel lol je wel niet kunt hebben met hun e-bikes.

Captain Kirk op de fiets

Voor veel mensen staat William Shatner zo’n beetje gelijk aan captain Kirk uit de allereerste Star Trek-serie. De man heeft echter door de jaren heen van alles gedaan, zoals zijn vermakelijke vertolking van Denny Crane in de juridische serie Boston Legal. En op het moment presenteert hij voor de History Channel het programma The UnXplained, waarin allerlei onverklaarbare dingen worden besproken. Daarnaast lijkt hij dus ook redelijk wat af te fietsen op de elektrische fietsen om Pedego Electric Bikes te promoten.

Elektrische fiets om lol mee te hebben

Dat promoten gebeurt in korte reclames, die bedoeld zijn als een komische manier om de elektrische fietsen van Pedego onder de aandacht te brengen. Maar zoals we wel vaker van Amerikaanse reclames gewend zijn, voelen ze wat vreemd en over the top aan en zouden ze waarschijnlijk op de Nederlandse consument een averechts effect hebben. In één van de spotjes is Shatner op een elektrische fiets te zien met achter zich een gospel koor (ook op de fiets) terwijl de lollige boodschap door wordt gegeven. Vervolgens wordt de kijker aangespoord om niet simpelweg Shatner op zijn woord te geloven, maar om de vriendelijke lokale Pedego winkel op te zoeken voor een proefritje.

Pedego e-bikes

Gelukkig zegt een reclame niet alles over de kwaliteit van het product zelf. Zo lijken de e-bikes van Pedego toch mooie opties te zijn als je nog op zoek bent naar een elektrische fiets. Ze hebben behoorlijk wat modellen in het assortiment en de prijzen variëren van omgerekend 1.720 euro tot 4.989 euro. Het goedkoopste model is de Comfort Cruiser en zoals je al zou verwachten ligt hier de nadruk op comfort. De elektrische fiets is uitgerust met een 500 watt motor en zou een actieradius hebben van maximaal 72 km. De e-bike geeft je een boost tot 32 km per uur en zou verder erg gebruiksvriendelijk zijn. Meer informatie over het Pedego assortiment vind je op de officiële site.

En over Star Trek gesproken: volgens de geruchten zou Quentin Tarantino zijn carrière willen afsluiten met een eigen Star Trek film. Mocht dat gaan gebeuren, zouden Brad Pitt en Margot Robbie daar maar al te graag aan mee willen werken.

Pedego Electric Bikes

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit is de e-bike waar captain Kirk zijn ruimteschip voor heeft omgeruild
Sluiten