Elektrische fiets: dit model is opblaasbaar en volledig aan te passen

Door de toenemende populariteit van elektrische fietsen komen er steeds meer verschillende e-bikes en elektrische scooters op de markt. Iedereen kan wel een elektrische fiets vinden die bij hem/haar past. Al hebben we nog niet helemaal begrepen wie voor deze bizarre Poimo zal gaan.

Poimo heeft een primeur te pakken als eerste opblaasbare elektrische scooter. De Poimo (Portable and Inflatable MObility) werd ontworpen en ontwikkeld aan de Tokyo University in Japan en past, onopgeblazen, makkelijk in je rugzak. Of een elektrische fiets of elektrische scooter handig is in het verkeer durven we niet te zeggen, maar uniek is het zeker.

Poimo: Japanse opblaasbare elektrische scooter

Het is bekend dat in Tokyo veel mensen, en soms zelfs complete gezinnen, op slechts een paar vierkante meter leven. In die situaties is het handig om zo (multi)functioneel mogelijke meubels en eigendommen te hebben. Iets wat je misschien ook wel herkent als je in een grote stad woont in een klein appartement of studio.

Een grote (elektrische) scooter past niet in een klein appartementje op 5 hoog. Een opblaasbare scooter daarentegen kan probleemloos onder het bed worden geschoven aan de kapstok worden gehangen als hij niet is opgeblazen.

Poimo elektrische fiets
Poimo opgevouwen en in rugzak (Afbeelding: Mercari R4D)

Poimo, zoals de opblaasbare scooter heet, heeft een opblaasbare body en een aantal onderdelen die je eraf kunt halen en op kunt zetten (zoals de handvaten, wielen, de accu en de motor). De kleine scooter is in slechts een paar minuten opgeblazen en klaar voor gebruik. Poimo is ontworpen voor kleine ritjes door de stad en eventueel kort woon-werkverkeer. Voornamelijk voor deze ritjes pakken te veel mensen nog te vaak de auto, aldus de Japanse ontwerpers van de opblaasbare scooter. Ze hopen dat in de toekomst elektrische voertuigen als deze een goed alternatief zijn op auto’s in dit soort situaties.

Vervanger van de elektrische fiets?

De elektrische scooter is een innovatieve uitvinding. Hij ziet er alleen niet zo strak uit als een elektrische fiets, al komt dat waarschijnlijk door zijn logge ronde vormen die hij nodig heeft om überhaupt te kunnen staan. Daarnaast rijdt hij ook niet zo soepel als de gemiddelde elektrische fiets. Zoals in de onderstaande video te zien is heb je op de opblaasbare scooter letterlijk een ‘bumpy ride‘: het is een soort rijdend springkussen.

Oneindige opties om te personaliseren

Poimo is op dit moment nog in de prototype-fase. De bedenkers hebben software ontwikkeld waarmee ze allerlei verschillende versies van de Poimo kunnen maken. Of we ooit in Nederland een van deze rijdende springkussens over straat zien rijden is te betwijfelen. Wij houden het toch maar even bij de gouden ‘oude’ elektrische fiets.

Mercari R4D
Poimo prototype (Afbeelding: Mercari R4D)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit model is opblaasbaar en volledig aan te passen
Sluiten