Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 31 jan 2020

Propella V3.0: elektrische fiets met strak design en strakke prijs

De elektrische fiets is niet meer in opkomst. Hij is er en is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Je vindt hem in allerlei soorten, maten en prijsklassen. De Propella V3.0 heeft zowel een strak design als een strakke prijs.

Propella lanceerde zijn eerste product op Indiegogo in het begin van 2016. Sindsdien heeft het een aantal betaalbare en toffe e-bikes op de markt gebracht met een minimalistisch design. Daar is de V3.0 er een van.

Mid-range elektrische fiets van Propella

De Propella V3.0 is verkrijgbaar in twee verschillende modellen. Het ene model is een zogenaamde single speed-versie, en de ander een 7-speed-versie. De tweede uitvoering heeft meer versnellingen en kost daardoor ook iets meer. Maar aangezien Nederland niet heuvelachtig is heb je waarschijnlijk voldoende aan de single speed-versie. Dat scheelt je toch leuk zo’n 180 euro.

Maar even terug naar het begin: laten we wat over de specificaties van deze elektrische fiets vertellen. Hij geeft een 250 W motor en kan een topsnelheid van 29 kilometer per uur behalen. Op een volle accu rij je er zo’n 32 tot 72 kilometer mee rond. Ja, een range van 32 tot 72 kilometer is vrij groot, maar dit getal hangt uiteraard af van hoeveel je de pedal assist gebruikt en in welke versnelling. De e-bike heeft een 36V 7Ah batterij die volledig is opgeladen in 2,5 uur.

Elektrische fiets Propella
Propella 3.0 e-bike (Bron: Propella)

Een scherpe prijs: betekent dat inleveren op de specs?

Als we naar het uiterlijk van deze e-bike kijken dan valt op dat hij er strak uitziet gezien de scherpe prijs. In veel gevallen betekent een lagere prijs dat je flink moet inleveren op de kwaliteit van de onderdelen. Dat lijkt bij Propella’s V3.0 niet compleet het geval.

Deze elektrische fiets heeft bijvoorbeeld metalen trappers, is gemaakt van lichtgewicht aluminium (de fiets weegt slechts 15,6 kilo), en heeft een LCD-display. Wat wel ‘mist’ aan deze e-bike zijn de lampen, de vering en bijvoorbeeld de kettingkast. Daarnaast is de batterij zichtbaar op het frame bevestigd. Iets dat je bij high-end elektrische fietsen niet zult zien.

Propella e-bike elektrische fiets
Propella e-bike (Bron: Propella)

Zijn deze laatste dingen niet onoverkomelijk voor je? Dan heb je voor ongeveer 1170 euro een keurige e-bike om de stad mee door te crossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Propella V3.0: elektrische fiets met strak design en strakke prijs
Sluiten