Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 9 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets op Kickstarter: ongemakkelijke mix van vouwfiets en BMX

De elektrische fiets wordt tegenwoordig in alle soorten en maten gemaakt. En als we alle zeggen, dan bedoelen we dat ook. Neem bijvoorbeeld de Roselandia van Kickstarter. Een e-bike die meer doet denken aan een vouwfiets dan de vouwfiets zelf.

Roselandia is een elektrische fiets die is ontworpen door Rose City Recumbent Cycles, een fabrikant uit Oregon in de VS. Wat design betreft kunnen ze nog wat leren van ons Hollanders, maar laten we even kijken naar de specificaties.

Een elektrische fiets met beperkte features

Het is altijd belangrijk om te weten hoe lang je op de fiets kunt rijden op een volle accu. Bij de Roselandia is dat 40 tot 95 kilometer. Deze afstand verschilt omdat hij wordt beïnvloed door bijvoorbeeld het gewicht van de gebruiker, het terrein waarop je fietst en de temperatuur.

De fiets heeft een gemiddeld gewicht. Met 22 kilo kun je er ook oké op fietsen als je niet gebruik maakt van de pedal assist. Deze e-bike heeft niet veel bijzondere features. Hij is voorzien van een relatief simpele fietscomputer waarop je kunt zien hoe snel je gaat, welke afstand je hebt afgelegd en de status van je accu. De fiets wordt geleverd in blauw en knalroze.

elektrische fiets e-bike Roselandia
De Roselandia elektrische fiets (Bron: Kickstarter)

Inspiratie voor ontwerp uit onverwachte hoek

Oké, toch nog even terug naar het ontwerp. Deze elektrische fiets is geïnspireerd op de geometrische vormen van een BMX. Die zien we eerlijk gezegd niet terug in het ontwerp. Behalve dan dat de wielen klein zijn (slechts 20”), en het stuur ook wat breed is. De makers zeggen dat de fiets is ontwikkeld voor comfort, maar hij ziet er eerder ongemakkelijk dan comfortabel uit. Wellicht bewijst een testrit het tegendeel en zijn we er niet meer vanaf te slaan.

Los hiervan blijven we er bij dat deze e-bike lijkt op een vouwfiets. Of op een driewieler. Maar dan met twee wielen. Je begrijpt wat we bedoelen. Het is geen soepele strakke Vanmoof. Maar misschien zijn we in Nederland fietsland gewoon wat verwend geraakt.

e-bike elektrische fiets Kickstarter
De Roselandia in volle roze glorie (Bron: Kickstarter)

Wel gecharmeerd van deze elektrische fiets? Check de campagne op kickstarter dan hier. Voor zo’n 2175 euro kun je rondrijden op de Roselandia. Maar eerlijk is eerlijk, gezien de (beperkte) features van deze fiets is dit geen koopje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets op Kickstarter: ongemakkelijke mix van vouwfiets en BMX
Sluiten