Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn E-bikes 28 okt 2020

Elektrische fiets in een ruig jasje: het nieuwe model van Harley-Davidson

Harley-Davidson, het ruige motormerk, komt met een eigen elektrische fiets. Het is inmiddels een jaar geleden dat we de eerste concepten te zien kregen en nu is het daadwerkelijke product ook een feit!

Naast de elektrische motoren die het bedrijf onlangs uitbracht, komt Harley-Davidson nu ook met de Serial 1 Cycle. Het is een elektrische fiets met het kenmerkende ruige uiterlijk van het bedrijf.

Harley-Davidson onthult elektrische fiets

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Harley-Davidson voor het laatst sprak over het project. Het bedrijf was achter de schermen druk bezig met de productie van een elektrische fiets en aan de aankondiging van vandaag te zien is die productie ontzettend goed verlopen. Het resultaat is namelijk de Serial 1 Cycle: een ruige elektrische fiets die vanaf volgend jaar te koop is. Harley-Davidson maakt bekend dat de Serial 1 vanaf maart 2021 te koop zal zijn.

Opvallend is wel dat het bedrijf op dit moment nog geen specificaties gedeeld heeft. We krijgen een goed beeld van wat de elektrische fiets te bieden heeft op het gebied van ontwerp, maar hebben verder geen idee. Hoe krachtig de motor is, hoe zuinig de batterij is en welke laadtijden ermee gepaard gaan is op dit moment dus nog niet bekend. En toch krijgt Harley-Davidson het voor elkaar om mensen enthousiast te krijgen.

Het enige wat we kunnen doen is kijken naar de foto’s. Gelukkig is de elektrische fiets inmiddels dusdanig populair dat er wel wat af te leiden valt van die foto’s. Zo zien we bijvoorbeeld een middenmotor, een batterij die verwerkt is in het frame en een belt-drive systeem. Ook zien we dat de fiets op sommige plekken voorzien is van leer en dat de verlichting ook in het frame verwerkt zit. Maar zoals gezegd blijft het nog even gissen naar de overige specificaties.

Nostalgie de focus

Het mag duidelijk zijn dat nostalgie de focus is bij deze elektrische fiets. Dat is bijvoorbeeld al te zien aan de naam Serial 1 Cycle. Dat is een referentie naar Serial Number One, de bijnaam van Harley Davidson’s oudste en bekendste motor die gebouwd is in 1903. Iets waar het ontwerp, met o.a. de witte banden en de leren afwerking, ook naar verwijst.

Volgens Harley Davidson is er een kleine groep mensen die met veel passie aan het project gewerkt hebben. Het resultaat is dan ook een elektrische fiets die de naam van het bedrijf waard is. Althans, dat zijn de woorden van het bedrijf zelf dan. Vanaf maart 2021 kunnen we zelf ervaren of dit ook echt het geval is.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets in een ruig jasje: het nieuwe model van Harley-Davidson
Sluiten