Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 aug 2019

Elektrische fiets: skateboard-merk introduceert stijlvolle e-bike voor de stad

Swagtron, een bedrijf dat voornamelijk bekend is door zijn skateboards en steppen, breidt zijn aanbod uit met de komst van de eerste E-Bike. Het merk heeft voor het eerste een elektrische fiets op de markt gebracht die vooral gericht lijkt te zijn voor mensen in de stad. Wat heeft het ding te bieden?

Swagtron komt met elektrische fiets voor in de stad

Mensen die vaak op Amazon zitten, zullen het merk Swagtron wel herkennen. Het merk duikt regelmatig op in de zoekresultaten met een groot assortiment aan steppen en skateboards, maar lijkt zich ook te richten op e-bikes. Zo zijn er al een aantal fietsen van het merk verschenen die opvouwbaar waren, maar breidt het hun aanbod uit. Swagtron introduceert namelijk hun eerste on-opvouwbare elektrische fiets die vooral gericht is voor de consument uit de stad. En dat doet het bedrijf, op het eerste oog, nog verdomd goed ook.

De EB12 is de eerste elektrische fiets van Swagtron en ziet er op het eerste oog strak uit. We hebben te maken met een stijlvolle e-bike met een sportief uiterlijk, die in eerste instantie op een normale fiets lijkt. Wie iets verder kijkt dan zijn neus lang is, zal direct zien dat het Amerikaanse bedrijf ervoor gekozen heeft om de accu van deze fiets op de bagagedrager te bevestigen. Een toffe keuze naar ons idee, want het lijkt zo minimaal mogelijk weggewerkt te zijn. En hoe minder accu je ziet, hoe beter. Maar dat zijn wij dan weer.

Wanneer we naar de specificaties kijken heeft deze elektrische fiets wel degelijk iets te bieden. De EB12 draagt een 270Wh batterij met zich mee en heeft een actieradius van zo’n 45 kilometer. Het toffe aan deze Swagtron fiets is dat de ondersteuning niet alleen via de trappers te gebruiken is, maar ook via het stuur. Er zit een handvat op het stuur waarmee je de motor kan aansturen van de fiets. Iets dat resulteert in een topsnelheid van 26 kilometer per uur. In theorie kan deze fiets op deze manier dus sneller met het handvat, dan met trap-assistentie.

Swagtron Elektrische fiets
Foto door: Swagtron

 

De Swagtron EB12 elektrische fiets weegt 17,8kg, gaat dus reten-snel en kost je $999,99. Meer informatie, check dan de website van Swagtron!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: skateboard-merk introduceert stijlvolle e-bike voor de stad
Sluiten