Jelle van Es
Jelle van Es E-bikes 18 nov 2021

De elektrische fiets startup die opeens 100.000 fietsen wist te verkopen

De elektrische fiets is al een paar jaar een zeer populair product. Zeker toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak, was de vraag naar de e-bike enorm. En deze startup wist in die periode bizar veel exemplaren te verkopen.

Het gaat om Lectric eBikes, die in de zomer van 2019 hun eerste fat tire elektrische fiets op de Amerikaanse markt wist te brengen. En die lancering zorgde er voordat het binnen twee jaar tijd 100.000 exemplaren wist uit te brengen.

Het succes van de elektrische fiets

Dat valt te lezen op website Electrek. Zij kwamen in de zomer van 2019 met de Lectric XP en dat was een succes. Nu twee jaar later heeft het bedrijf de grens van 100.000 verkochte e-bikes gehaald. Dat is de kortste periode die een startup van e-bikes tot nu toe nodig heeft gehad. Naast dat het commercieel behoorlijk indrukwekkend is, kun je ook stellen dat het aan de kant van de productie een behoorlijke milestone is. Zeker in deze tijd van schaarste op het gebied van elektrische elementen zien we dat de vraag vaak hoger is dan het aanbod.

Lectric XP elektrische fiets
De Lectric XP (Afbeelding: Lectric)

Het succes van de Lectric eBikes zit hem vooral in de prijs en toegankelijkheid. Hij werd destijds gelanceerd als een opvouwbare elektrische fiets voor een prijs van 899 dollar. Daarmee was het een model die dus goed betaalbaar was en veel consumenten de overstap maakte naar de fiets. Daarmee leverde het in op design en output, maar was het er wel één die voor velen goed genoeg was. Eigenlijk dus een beetje te vergelijken met de gemiddelde e-bike die de Lidl uitbrengt.

Verdere groei verwacht

Overigens verwacht de baas van Lectric eBikes dat de groei verder gaat. Het kostte hen nu 30 maanden om de eerste 100.000 exemplaren van de elektrische fiets te verkopen. Ze willen nu in negen maanden de tweede batch van 100.000 exemplaren verkopen. Of ze daarmee ook worden verkocht in Europa, dat is nog niet bekend. Momenteel is het een product die puur voor de Amerikaanse markt is.

Hoe VanMoof wereldwijd gestolen elektrische fietsen terughaalt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De elektrische fiets startup die opeens 100.000 fietsen wist te verkopen
Sluiten