Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 24 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Story Bike: strakke elektrische fiets met een goed verhaal

De elektrische fiets vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Daarom lichten wij er zo nu en dan een uit. De elektrische tweewielers van bekende fietsmerken zijn niet zo spannend. Maar hier hebben we een spannend exemplaar van Kickstarter voor je.

Story Bikes heeft toffe elektrische fietsen in de collectie. Maar daarnaast geeft het ook wat terug aan wie zich dit soort luxe niet kan veroorloven.

Story Bike: strak design en verschillende opties

Story Bikes is geboren uit een fascinatie voor elektrische fietsen en een passie voor filantropie. Laten we bij de fietsen beginnen. Deze e-bikes hebben een strak design. Ze zijn voorzien van een leren zadel, een LCD-display en leren handgrepen. Hou je wel van een tocht door de bossen? Of fiets je vrijwel alleen maar in de stad? Dan kun je kiezen uit de verschillende modellen, zoals een road bike en een stadsfiets.

elektrische fiets story bike
Story Bike’s elektrische fiets (Afbeelding: Kickstarter)

De e-bike van Story Bike kan zo’n 75 kilometer fietsen voordat hij opgeladen moet worden en haalt een snelheid van 32 kilometer per uur. Je kunt zelf kiezen hoeveel ondersteuning tijdens het fietsen je wilt. Daarvoor zijn zes verschillende zogenaamde ‘pedal assist levels’ voorgeprogrammeerd.

De fiets is voorzien van een 36V batterij die in het frame is verwerkt. Is de accu leeg? Dan is hij in drie uur weer volledig opgeladen.

Story Bike elektrische fiets
Story Bike (Bron: Kickstarter)

Elektrische fiets met een goede story

Los van dat dit een toffe e-bike is, doen de makers ook wat goeds met de opbrengst. Voor iedere verkochte fiets geven ze namelijk een fiets aan een persoon in Afrika, Zuid-Amerika of zuidoost Azië. Dit hoort bij de missie en visie van het bedrijf: ”Think globally, cycle locally”.

Story Bikes werkt hiervoor samen met World Bicycle Relief. De fietsen die worden weggegeven zijn geen elektrische fietsen, maar Buffalo Bikes. Dit zijn fietsen die ondernemers, boeren, studenten en andere mensen in onder ontwikkelde landen kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.

Story Bike elektrische fiets
Kinderen gebruiken de Buffalo Bike om naar school te fietsen (Bron: Kickstarter)

Benieuwd naar de fiets of meer informatie over het verhaal van Story Bike? Check de website dan hier. Voor zo’n 1490 euro kun je op een van de toffe elektrische fietsen rondrijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Story Bike: strakke elektrische fiets met een goed verhaal
Sluiten