Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23 jul 2019

Elektrische fiets: deze kleine e-bike zeult de wereld met zich mee

Een elektrische fiets kun je inzetten voor allerlei verschillende dingen en daar zijn dan ook allerlei verschillende modellen voor. Sommige fietsen zijn bijvoorbeeld handiger om in te zetten bij het boodschappen doen, terwijl andere e-bikes juist geoptimaliseerd zijn voor verre fietstochten. De Tern HSD is weer speciaal gemaakt om van alles met je mee te zeulen. En dat terwijl de elektrische fiets toch verrassend klein is.

Kort maar krachtig

Er zijn behoorlijk wat zogenaamde cargo e-bikes op de markt en die zijn uiteraard speciaal gemaakt om zoveel mogelijk spullen met je mee te nemen. Doorgaans zijn ze daarom ook vrij groot en zelfs een beetje lomp. Het bedrijf Tern moet daar op een gegeven moment klaar mee zijn geweest, want met hun nieuwe toevoeging aan de categorie gaan ze juist voor een klein exemplaar. De Tern HSD is korter dan je standaard fiets en weegt evenveel als een standaard e-bike.

Tern HSD elektrische fiets

Handzaam en opvouwbaar

Dankzij het kleine formaat is de fiets makkelijk te hanteren en past het ding bijvoorbeeld ook nog in een lift op het station, daar waar normale cargo bikes te groot zouden zijn. Ook kun je de elektrische fiets gedeeltelijk inklappen om er een plat pakketje van te maken, dat je makkelijk met je meeneemt in je stationwagon of SUV. Ondanks het kleine formaat kun je toch behoorlijk wat met je meenemen op de fiets en mag je maximaal zo’n 170 kg aan gewicht erop laden. Dat is bijvoorbeeld handig voor boodschappen of wanneer je gaat kamperen. Daarnaast zet je ook makkelijk een zitje achterop om de kids comfortabel te vervoeren.

Tern HSD elektrische fiets

Drie verschillende modellen

De Tern HSD komt in drie verschillende modellen, namelijk de HSD S+, de HSD S8i en de HSD P9. Alle modellen zijn uitgerust met een 500 Wh accu, die goed zou moeten zijn voor een maximaal rijbereik van 118 km. Verder zitten er uiteraard wel verschillen tussen de modellen en heb je bijvoorbeeld te maken met meer of minder versnellingen. Om eens een proefritje te maken, kun je op de Tern site je postcode invullen om de dichtstbijzijnde dealer te vinden.

Een andere manier om behoorlijk wat spullen met je mee te nemen op de fiets is natuurlijk met een bakfiets. En ook bakfietsen bestaan tegenwoordig als elektrisch model, zoals bijvoorbeeld de Ultimate e-Cargo bakfiets.

Tern Bicycles

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze kleine e-bike zeult de wereld met zich mee
Sluiten