Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 7 mrt 2019

Union E-Lite: de ultieme elektrische fiets van Hollandse bodem

We zijn bij WANT groot fan van elektrische fietsen, al helemaal als ze van Nederlandse makelij zijn. Dat geldt voor De Union E-Lite H8, een gloednieuwe bolide die ook direct is genomineerd voor E-Bike van het Jaar 2019.

Union E-Lite: Nederlandse glorie

Wat wil je nog meer? De E-Lite H8 bewijst volgens de makers dat Nederland meedoet in de wereldwijde top als het om deze rap groeiende industrie gaat. Elektrische fietsen zijn namelijk al lang niet meer suffe tweewielers voor senioren.

Union E-Lite h8 Elektrische fiets Nederland

Dat geldt al helemaal voor de jongste telg van Union. De Union E-Lite H8 is namelijk speciaal en specifiek voor het stadsverkeer ontworpen en ontwikkeld. Gericht op de jonge fietser, met een urban lifestyle.

Oftewel, flexibiliteit en snelheid staan centraal. Moet je een trap op? Geen probleem, dankzij het lichte aluminium frame is het optillen geen drempel.

Elektrische fiets met pit

Zowel de betrouwbare Shimano elektromotor als de accu zijn laag in het frame geplaatst, met als resultaat een betere balans. Daardoor zijn ze ook minder opvallend, al slagen andere elektrische fietsen daar beter in.

De dikke banden zien er niet alleen stoer uit, maar zorgen ook voor een betere wegligging en overwinnen elk bobbeltje en ander oneffenheden.

Union E-Lite h8 Elektrische fiets Nederland

Met de actieradius zit het ook wel goed, want een volledig opgeladen accu levert een bereik van 150 kilometer op.

Je kunt de Union E-Lite overigens in twee uitvoeringen scoren, de V7 en de H8. Beide modellen komen uit in zowel een mannen- als vrouwen uitvoering. De V7 moet het doen met zeven versnellingen, waar de H8 er acht heeft. Dan valt de vanafprijs ook alles mee. Hier lees je er meer over.Reageer op artikel:
Union E-Lite: de ultieme elektrische fiets van Hollandse bodem
Sluiten